NEA

Είδες παράνομη στάθμευση; Δες που μπορείς να το αναφέρεις

 Το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής της Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών – Μηχανικών Γεωπληροφορικής ΕΜΠ, ανέπτυξε μια ιστοσελίδα στο πλαίσιο εκπόνησης διπλωματικής του εργασίας. 

Ο διαδικτυακός τόπος καταγραφής gisanalysis.gr της παράνομης στάθμευσης ονομάζεται η «θέση που σου αξίζει», ο οποίος καταγράφει με τη χρήση προσέγγισης πληθοπορισμού (crowdsourcing).

Στόχος είναι η συλλογή δεδομένων για την παράνομη στάθμευση στον αστικό, προκειμένου στη συνέχεια να μελετηθούν οι επιπτώσεις της στην κινητικότητα και στις μετακινήσεις. Με τον τρόπο αυτό, θα εντοπιστούν οι (παράνομες) θέσεις στάθμευσης που δεν «Αξίζουν», διότι δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της αστικής συγκοινωνίας, καθώς και στην κυκλοφορία και στην ασφάλεια των πεζών και των ήπιων μέσων μετακίνησης.

Η συλλογή των δεδομένων γίνεται ανώνυμα, αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν έχει πρόθεση να καταδικάσει ενέργειες ή να παραβιάσει προσωπικά δεδομένα.

Το Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 παραμένοντας ο πολύτιμος «συνοδηγός» στις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών, θα παρουσιάζει τα στοιχεία που θα προκύπτουν από την εφαρμογή, καθώς και τα χρήσιμα συμπεράσματα των ειδικών, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο μεγάλη πρόβλημα της εξεύρεσης χώρων στάθμευσης στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!