NEAPINED

Η Singer μεταμορφώνει μια ακόμη κούκλα Porsche 911 Turbo

Η αμερικανική εταιρία έχει πλέον αναδειχθεί ως μια από τις κορυφαίες και πιο εύστοχη εταιρία μετασκευής κλασικών Porsche. Και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά άριστο.

Ένα από τα πιο πρόσφατα restomod της είναι αυτή η σούπερ 911 Turbo που βλέπετε την οποία η Singer θα την κατασκευάσει σε μόλις 70 αυτοκίνητα. Όλα έχουν ήδη καπαρωθεί και επειδή το ωραίο κοστίζει η τιμή του καθενός είναι στις περίπου 650.000 ευρώ.

Η Turbo Study, όπως την ονομάζει η Singer, είναι μια 964 της κλασικής 911 Turbo και για πολλούς η καλύτερη Porsche. Είχε παρουσιαστεί το 1975 και είχε αλλάξει τα δεδομένα στα σπορ μοντέλα. Δεν είναι μόνο η εμβληματική εμφάνιση με τα τονισμένα φτερά, αλλά και το γενικότερο αποτύπωμα του αυτοκινήτου που σηματοδότησε ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία της μάρκας.

Πάντως, η Study έχει και αρκετά νέα στοιχεία όπως τον σύγχρονο (από μια 992) εξακύλινδρο των 3,8 λίτρων που με τη βοήθεια δύο turbo της Borg Warner αποδίδει 450 ίππους. Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και ο αγοραστής μπορεί να έχει την κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς ή εναλλακτικά στους τέσσερις.

Ο κινητήρας έχει τοποθετηθεί πάνω σε ειδικές βάσεις και η Singer έχει ενισχύσει την ανάρτηση με μια πιο σφιχτή ρύθμιση που ωστόσο είναι και άνετη για καθημερινή turismo χρήση. Αλλά όλα αυτά υπόκεινται και στις προτιμήσεις του αγοραστή.

Στο πίσω μέρος υπάρχει μία τεράστια φτερούγα που θυμίζει την πρώτη Turbo. Παρά ταύτα την κλασική εικόνα κλονίζουν οι εισαγωγές αέρα για την ψύξη του εναλλάκτη του τούρμπο. Χάρη στην εκτενή χρήση ανθρακονημάτων το αμάξωμα είναι ελαφρύτερο από το κανονικό με αποτέλεσμα το συνολικό απόβαρο να μην ξεπερνά τα 1.270 κιλά.

Στο εσωτερικό υπάρχουν αρκετές βελτιώσεις ώστε η καμπίνα να γίνει ακόμη πιο όμορφη και σύγχρονη. Φυσικά, υπάρχει η κλασική διάταξη με τα πέντε στρόγγυλα όργανα. Από εκεί και πέρα έχουν προστεθεί το σύστημα κλιματισμού, ένα νέας γενιάς ηχοσύστημα, διάφορες σύγχρονες ηλεκτρικές ευκολίες, ηλεκτρονικά βοηθήματα ελέγχου πρόσφυσης κ.α.

Αυτά για μια ολική αναβίωση της θρυλικής 964 από την Singer που έχει ως έδρα την μακρινή Καλιφόρνια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!