NEA

Τι ποσό προσέφερε ο Ίλον Μάσκ σε φιλανθρωπικό ίδρυμα

Το ποσό των  5,74 δισεκατομμυρίων δολαρίων έδωσε πέρυσι σε φιλανθρωπικό ίδρυμα ο διεθύνων σύμβουλος της Tesla.

Συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ, δώρισε συνολικά 5.044.000 μετοχές της πολυτιμότερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο σε φιλανθρωπικό ίδρυμα από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 29 Νοεμβρίου πέρυσι, σύμφωνα με την κατάθεσή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ στις Δευτέρα. Ωστοσο η κατάθεση δεν αποκάλυψε το όνομα της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Το 2001, ο Ίλον Μάσκ ίδρυσε το Ίδρυμα Μασκ, προσφέροντας επιχορηγήσεις για την «ανάπτυξη ασφαλούς τεχνητής νοημοσύνης προς όφελος της ανθρωπότητας», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του. Το ίδρυμα του Μασκ, όπως τονίζεται,  έχει περιουσιακά στοιχεία άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μασκ έχει επίσης φλερτάρει με πιο φιλόδοξους φιλανθρωπικούς στόχους. Πέρυσι έγραψε στο Twitter ότι «αν το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών μπορεί να περιγράψει… ακριβώς πώς 6 δισεκατομμύρια δολάρια θα λύσουν την πείνα στον κόσμο, θα πουλήσω τις μετοχές της Tesla τώρα και θα το κάνω».

Ο Μασκ μάλιστα ανταποκρίθηκε σε έκκληση για δωρεά από τον David Beasley, τον εκτελεστικό διευθυντή του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος. Ο Beasley έγραψε στο Twitter ότι ήταν πρόθυμος να συναντήσει τον Musk για να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά δεν είναι σαφές εάν οι δυο τους διερεύνησαν περαιτέρω την ιδέα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!