NEA

Το νέο VW Amarok θα είναι θηρίο ανήμερο – Στην Ελλάδα αρχές 2023

Αν έχετε δει ένα Amarok από κοντά και σας φαίνεται μεγάλο, τότε θα εκπλαγείτε από το νέο που θα έχει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις και πιο σπορ εμφάνιση.

Το νέο Amarok θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στους επόμενους μήνες και ήδη έχουν κυκλοφορήσει τα πρώτα σκίτσα και στοιχεία. Τα οποία αναφέρουν πως η νέα γενιά θα ξεπερνά κατά πολύ τα πέντε μέτρα, Μάλιστα, στην top έκδοση θα φτάνει τα 5,35 μέτρα, κάπου στα 10 εκατοστά περισσότερα από το απερχόμενο «ημιφορτηγό».

Αν και το αυτοκίνητο παραγωγής θα έχει πιο ρεαλιστική εμφάνιση από αυτή που βλέπουμε στα σκίτσα, οι σχεδιαστές θα δώσουν μεγάλη σημασία στην εμφάνιση ώστε να καλύπτονται όλες οι απαιτήσεις. Το νέο premium pick-up θα διαθέτει πολλές λειτουργίες άνεσης και ακόμα καλύτερα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές, χάρη στη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος. Την ίδια στιγμή, θα ξεχωρίζει από τα πολλά, πρωτοεμφανιζόμενα στην κατηγορία συστήματα υποβοήθησης οδηγού, που θα κάνουν την καθημερινή οδήγηση πολύ πιο άνετη.

Από του επαγγελματία που χρησιμοποιεί ένα μεγάλο pick-up ως βασικό αυτοκίνητο μέχρι για όσους το θέλουν για life-style και εξορμήσεις αναψυχής. Μεγαλύτερη θα είναι και η καρότσα για να μπορεί να χωράει πιο εύκολα μία ευρωπαλέτα ανάμεσα στους θόλους. Θα είναι και φαρδύτερο από την τρέχουσα έκδοση, προσφέροντας μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους, για παράδειγμα, για τα πόδια στη δεύτερη σειρά καθισμάτων.

Θα μπορεί να φιλοξενήσει μία ευρωπαλέτα ανάμεσα στα περιβλήματα των τροχών – και φυσικά τα φορτία θα μπορούν να προσδεθούν με ασφάλεια.  Την ίδια στιγμή, διατηρείται η μπάρα-προέκταση της διπλής καμπίνας, που χαρίζει ξεχωριστό στυλ και δίνει έμφαση στις δυναμικές αναλογίες του μοντέλου.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, οι πληροφορίες είναι ακόμα περιορισμένες αν και η VW έχει επιβεβαιώσει ότι θα διατηρήσει τον V6 TDI πετρελαιοκινητήρα. Ανάλογα την αγορά θα προσαρμοστούν και οι επιλογές σε κινητήρες βενζίνης.

Πάντως, δεν αποκλείεται να υπάρξει και μία ακόμα πιο extreme έκδοση με τα χαρακτηρι0στικά Amarok R. Άλλωστε, από την στιγμή που θα υπάρξει νέο Ford Ranger Raptor (τα δύο pick-up θα είναι συμπαραγωγή) η λύση θα υπάρχει έτοιμη.

Το Amarok της Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2010 και έκτοτε έχει καταγράψει περισσότερες από 815.000 πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Το όνομά του προέρχεται από τη γλώσσα των Ινουίτ, ιθαγενών της Βόρειας Αμερικής και σημαίνει «λύκος».

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!