NEAPINED

To ηλεκτρικό e-Up! Επιστρέφει για να χτυπήσει το Dacia Spring

Οι κατασκευαστές αντιλαμβάνονται πως οι αγοραστές θέλουν φτηνά ηλεκτρικά. Για αυτό και στην Volkswagen επαναφέρουν το γνωστό e-Up!

Η παραγωγή του μικρότερου και φτηνότερου ηλεκτρικού μοντέλου της VW είχε σταματήσει από πρόπερσι. Για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή η ζήτηση ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη και δεύτερον επειδή δεν υπήρχε κέρδος.

Τα πράγματα όμως άλλαξαν, το κόστος της μπαταρίας έχει μειωθεί και τελικά υπάρχει χώρος ώστε το e-Up! να επιστρέψει στην αγορά. Ένα γεγονός που έπεισε τους ανθρώπους της VW για να το κάνουν είναι η πολύ μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στο Dacia Spring που έχει ξεπεράσει τις 45.000 πωλήσεις.

Το Dacia Spring κοστίζει περίπου 20.000 ευρώ και με την επιδότηση που υπάρχει στη Γερμανία η τιμή του πέφτει λίγο πάνω από τις 10.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, το e-Up! στη Γερμανία κοστίζει 26.895 ευρώ και μετά την κρατική επιδότηση 9.570(!) ευρώ η τιμή διαμορφώνεται στις 17.325 ευρώ.

To ηλεκτρικό μοτέρ του e-Up! αποδίδει 83 ίππους, η μπαταρία είναι στις 32,2 kWh και προσφέρει αυτονομία που αγγίζει τα 260 χιλιόμετρα. Διατίθεται αποκλειστικά στην έκδοση Style Plus με 15άρες ζάντες, Climatronic, δερμάτινο τιμόνι και κάποια τυπικά συστήματα υποβοήθησης, όπως το Lane Assist.

Σύμφωνα με το πλάνο της VW, το e-Up! θα κυκλοφορεί το αργότερο μέχρι το 2025 και μέχρι να ξεκινήσει να πωλείται λίγο νωρίτερα και παράλληλα ένα μικρό ηλεκτρικό της οικογένειας ID. Το οποίο θα βασίζεται στο πρωτότυπο ID. Life.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!