NEAPINED

Το Morgan Super 3 έχει τρεις τροχούς και τρεις κυλίνδρους [video]

Ξεχάστε όσα γνωρίζετε για τα αυτοκίνητα. Αυτό το Morgan απευθύνεται σε τρελαμένους petrolheads που βάζουν πάνω απ’ όλα την οδηγική ελευθερία και κυρίως το drive-styling.

Είναι ένα από τα πιο άσχημα αυτοκίνητα; Ή μήπως από τα πιο ξεχωριστά, έστω και αν το σχήμα του μας παραπέμπει σε μπανιέρα; Το σίγουρο είναι πως το Super 3 μας γυρίζει πολύ πίσω στο χρόνο, σχεδόν έναν αιώνα όταν η Morgan είχε παρουσιάσει κάτι ανάλογο με έναν V2. Αλλά αυτή τη φορά η σύγχρονη εκτέλεση κινείται από ένα τρικύλινδρο ατμοσφαιρικό των 1.500 κ.εκ. της Ford.

Μία παράδοση που κρατά από την δεκαετία του 1930 όταν και τότε τα Morgan είχε μοτέρ της αμερικανικής εταιρίας. Στο Super 3 η απόδοση φτάνει τα 118 άλογα με ροπή στα 149 Nm. Οι Εγγλέζοι λένε πως τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε περίπου 7 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα λίγο πάνω από τα 200 χλμ./ώρα.

Όποιος τουλάχιστον το τολμήσει αφού σίγουρα υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις να οδηγείς με «200» και ο πίσω άξονας του αυτοκινήτου να «γυρίζει» σε ένα τροχό. Από εκεί και πέρα οι επιδόσεις πείθουν αφού το απόβαρο δεν ξεπερνά τα 635 κιλά.

Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι πως το 5άρι σασμάν προέρχεται από Mazda MX-5. Όσο για το εσωτερικό είναι τόσο σπαρτιάτικο όσο χρειάζεται για να υπερθεματίζεται η οδηγική ελευθερία που προσφέρει το Super 3. Όπως λένε και τα Εγγλεζάκια που ζητούν περίπου 50.000 ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!