NEA

Google: Ποια μάρκα είναι πρώτη στις αναζητήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Το Tesla Model 3 είναι το αυτό με τις περισσότερες αναζητήσεις, φθάνοντας τις 2.240.000 ανά μήνα. Ακολουθούν τα Model S, Model Y και Model X.

Βάσει των δημοσιεύσεων και των αναζητήσεων που έγιναν το 2021, η Tesla βρέθηκε στην κορυφή της Google για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μάλιστα τέσσερα μοντέλα της βρίσκονται και στις τέσσερις πρώτες θέσεις την κατάταξης.

Πέρα από την Tesla, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες αναζητήσεις ήταν το Audi e-tron με λίγο παραπάνω από 1 εκατομμύριο το μήνα μέσα στο 2021. Περίπου στα ίδια επίπεδα ήταν και η Porsche Taycan. Πιο πίσω το ID.4 με 823.000 αναζητήσεις.

Στις ΗΠΑ, το μοντέλο με την μεγαλύτερη άνοδο στις αναζητήσεις ήταν το Volvo XC40 Recharge, ακολουθούμενο από το Hyundai Ioniq 5 και το VW ID.4.

Σε ότι αφορά τις πωλήσεις ηλεκτρικών, η Κίνα προφανώς είναι στην κορυφή με πάνω από τέσσερα εκατομμύρια αυτοκίνητα. Στην δεύτερη θέση ήταν η Βρετανία και μετά η Γερμανία. Η Νορβηγία είναι επίσης πολύ ψηλά, αρκετά κοντά στην τεράστια αγορά των ΗΠΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χώρα αυτή των μόλις 5,3 εκατ. κατοίκων, πωλήθηκαν 433.352 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Όταν στις ΗΠΑ των 330 εκατ. κατοίκων το αντίστοιχο νούμερο ήταν μάλιστα 438.817 ηλεκτρικά μοντέλα!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!