NEA

Jaguar Land Rover, Aston Martin και άλλες εταιρίες διέκοψαν τις αποστολές οχημάτων στη Ρωσία

Οι βρετανικές κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων Jaguar, Land Rover (JLR) και Aston Martin διέκοψαν την Τρίτη τις αποστολές οχημάτων στη Ρωσία.

Οι κυρώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία έχουν δημιουργήσει αυξανόμενα εμπορικά εμπόδια για την αυτοκινητοβιομηχανία. «Το τρέχον παγκόσμιο πλαίσιο μάς παρουσιάζει επίσης εμπορικές προκλήσεις, επομένως σταματάμε την παράδοση οχημάτων στη ρωσική αγορά και παρακολουθούμε συνεχώς την κατάσταση για λογαριασμό της παγκόσμιας πελατειακής μας βάσης», δήλωσε η JLR, μονάδα της ινδικής Tata Motors.

Αυτό έχει καταστήσει σχεδόν αδύνατο για τους αντιπροσώπους ή τους πελάτες αυτοκινήτων στη Ρωσία να αγοράζουν αυτοκίνητα και για τις αυτοκινητοβιομηχανίες να τα αποστέλλουν, ουσιαστικά κλείνοντας τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στη χώρα.

Σε ανακοίνωσή της, η Aston Martin δήλωσε ότι λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας σταμάτησε τις πωλήσεις και τις αποστολές οχημάτων στη χώρα.

«Ως παγκόσμια μάρκα που εξάγει προϊόντα τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Ρωσία, η Aston Martin παρακολουθεί στενά τη συνεχιζόμενη κατάσταση στην Ουκρανία», δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία.

«Το πρωταρχικό μας μέλημα είναι η ασφάλεια και η ευημερία των συνεργατών και των πελατών μας στο Κίεβο και των οικογενειών τους και παραμένουμε σε στενή επαφή με τον τοπικό μας αντιπρόσωπο αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι μαζί η Ρωσία και η Ουκρανία αποτελούν λιγότερο από το 1% των παγκόσμιων πωλήσεών της.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!