NEA

Καταγγελία για φυλετικές διακρίσεις και παραβιάσεις ασφαλείας στην Tesla

Ένας πρώην διευθυντής κατασκευών της Tesla κατέθεσε μήνυση κατά της εταιρείας ισχυριζόμενος ότι απολύθηκε επειδή κατήγγειλε εκτεταμένες παραβιάσεις ασφάλειας και φυλετικές διακρίσεις στα σχετικά εργοστάσια.

Στη μήνυση που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της κομητείας Alameda τον προηγούμενο μήνα, ο Marc Cage, ένας Αφροαμερικανός, ισχυρίστηκε ότι είχε αναφέρει παραβιάσεις ασφάλειας που κινδύνευαν από μαζικές εκρήξεις στο εργοστάσιο μπαταριών της Tesla στη Νεβάδα και συστηματικές αποτυχίες της εταιρείας να αποκαλύψει σοβαρούς τραυματισμούς στην εργασία.

«Οι δεσμεύσεις της Tesla για μη ρεαλιστικούς στόχους παραγωγής και οι ξέφρενες προσπάθειες να αυξήσει την παραγωγή της, συχνά για να πραγματοποιήσει βιαστικές υποσχέσεις, υπερέβαλαν κάθε δέσμευση για την ασφάλεια των εργαζομένων», αναφέρει η καταγγελία.

Υποστήριξε επίσης ότι οι υπάλληλοι της Tesla, με πλήρη γνώση της διοίκησης της εταιρείας, τον δυσφήμησαν και τον παρενόχλησαν με βάση τη φυλή του.

«Σχεδόν κάθε τουαλέτα στις εγκαταστάσεις του Tesla στο Fremont περιείχε γραφές ή σκαλίσματα ρατσιστικών συμβόλων και βρισιές, συμπεριλαμβανομένων αγκυλωτών σταυρών και εξέχουσες εμφανίσεις της λέξης n», είπε ο Cage στην καταγγελία του.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!