NEAPINED

Τέλος οι λιμουζίνες ταξί της Mercedes!

H γερμανική εταιρία ανακοίνωσε πως θα καταργήσει τα ταξί λιμουζίνες, αρχικά από την αγορά της Γερμανίας.

Ειδικότερα τα παλιά τα χρόνια το να μπει κανείς σε ένα αυτοκίνητο Mercedes ήταν κάτι δύσκολο. Και το πιο εύκολο ήταν να πληρώσει μια ταρίφα. Κάτι η φτώχεια, κάτι η ακρίβεια, κάτι τα χαμηλά εισοδήματα και η εμπειρία με μια Μερσέντες στην επαρχία την είχες ως επιβάτης σε ένα ταξί. Ας ελπίσουμε πως δεν θα ζήσουμε ξανά παρόμοιες μέρες, μιας και τα αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο ακριβά.

Πάντως, η απόφαση της Mercedes να καταργήσει αρχικά στην Γερμανία τις εκδόσεις ταξί της E-Class και της B-Class δεν έχει σχέση με τη ανατίμηση και την ακρίβεια. Ο λόγος είναι πως οι ταξινομήσεις των σεντάν της Mercedes σε ταξί, την ίδια στιγμή που ανεβαίνουν πολύ οι πωλήσεις των αντίστοιχων εκδόσεων σε βαν.

Ειδικότερα τα τελευταία προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως μεγαλύτερους χώρους, πιο άνετη είσοδο των επιβατών, δυνατότητα για επτά επιβάτες και πολλά ακόμα. Επιπρόσθετα οι πωλήσεις συμβατικών ταξί ανεβάζει τον μέσο όρο CO2 της μάρκας που θέλει να εστιάσει σε χαμηλών ή μηδενικών ρύπων μοντέλα και στα αστικά κέντρα.

Όπως φαίνεται τα πράγματα δεν αλλάζουν μόνο στα επιβατικά αλλά και στα επαγγελματικά, όπως στα ταξί απογοητεύοντας πολλούς επαγγελματίες οδηγούς. Εδώ να πούμε πως η κατάργηση των ταξί Μερσέντες θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2023. Πάντως, στον τιμοκατάλογο της ελληνικής αντιπροσωπείας υπάρχει ακόμα η E-Class ταξί και από εκεί και πέρα μόνο τα εξαιρετικά της van.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!