NEA

Αυτό το Nissan 350Z έχει δύο τούρμπο στον πισινό του [video]

H βελτίωση του 350Ζ είναι ένα από τα αγαπημένα χόμπι πολλών tuner στην Αμερική. Δείτε αυτό τερατάκι που αποδίδει περίπου 560 άλογα.

To Nissan 350Z είναι ένα από τα καλύτερα σπορ πισωκίνητα που είχαν ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση στην αγορά των ΗΠΑ. Κάτω από το καπό του υπάρχει μια κλασική συνταγή με ατμοσφαιρικό V6 των 3,5 λίτρων με 292 ίππους (έφτασε 306 μετά την αναβάθμιση του).

Και κάπως έτσι έγινε ένα από τα αγαπημένα αντικείμενα tuning για όσους ήθελαν περισσότερη δύναμη προσθέτοντας ένα κιτ τούρμπο. Εδώ όμως θα δείτε μια διαφορετική εκτέλεση αφού οι δύο στροβιλοσυμπιεστές δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τον κινητήρα αλλά… στον πισινό του αυτοκινήτου.

Ο λόγος που έγινε εκεί η τοποθέτηση είναι επειδή ήταν ο φτηνότερος τρόπος, λέει ο εμπνευστής της ιδέας. Σίγουρα πάντως είναι ιδιαίτερα πολύπλοκος αφού υπάρχει ένα προσαρμοσμένο airbox για τις τουρμπίνες, πολλές άλλες μετατροπές που αφορούν όχι μόνο στον κινητήρα αλλά μέχρι και την ανάρτηση.

Αναμφίβολα το όλο πρότζεκτ δείχνει άκρως εντυπωσιακό στο μάτι. Όσον αφορά στην αύξηση της ισχύος αυτή φτάνει συνολικά στα 560 άλογα. Όχι και άσχημα αν σκεφτεί κανείς πως το τούρμπο βρίσκεται στο άλλο άκρο του αυτοκινήτου.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!