ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Προτεραιότητα η ψηφιακή μετάβαση του κλάδου των Μεταφορών

Τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ψηφιοποίηση των Υπηρεσιών και την ανάπτυξη Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών ανέδειξε σήμερα, Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές  Μιχάλης Παπαδόπουλος, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), στο παράρτημα Πτολεμαΐδας, από τον Υφυπουργό  Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστο Δήμα. 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος σημείωσε τα εξής:

«Διανύουμε μια εποχή κρίσεων που πολλές φορές αλλάζει τον προγραμματισμό, τους στόχους και την πορεία των δράσεων μας. Το κράτος λαμβάνει έντονα χαρακτηριστικά μιας δομής διαχείρισης κρίσεων και σε μια τέτοια αλλαγή, το σημαντικότερο λόγο έχει η δημιουργία ενός ανοιχτού ορίζοντα έρευνας και καινοτομίας.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εργάζονται συστηματικά για την ένταξη της καινοτομίας στις μεταφορές και την κινητικότητα, τομέας στον οποίο αναπτύσσει σημαντική δραστηριότητα το Ινστιτούτο Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ.

Προωθούμε την εισαγωγή και τη χρήση των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών σε εθνικό, περιφερειακό και αστικό επίπεδο.

Σειρά έργων έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης Μεταφορών της χώρας, ενώ υλοποιείται ένα πρόγραμμα δράσεων  με σκοπό την ψηφιακή μετάβαση του κλάδου των Μεταφορών.

Η δυναμική παρουσία του ΕΚΕΤΑ στην Πτολεμαΐδα είναι μια τέτοια δράση και αποτελεί το επιστέγασμα της διαχρονικής και σημαντικής για τον τόπο μας παρουσίας του  ΙΤΕΣΚ που ιδρύθηκε πριν από  χρόνια στην Δυτική Μακεδονία.

Ενσωματωμένο, πλέον, το Ινστιτούτο στο ΕΚΕΤΑ εδραιώνει τον ρόλο της έρευνας και της Τεχνολογίας, στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της περιφέρειάς μας για τη μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία και τη βιώσιμη λειτουργία και ανάπτυξη των πόλεων. 

Γι αυτό θα ήθελα να χαιρετήσω και την πρόσφατη απόφαση του ΔΣ του ΕΚΕΤΑνα στεγαστούν στο κτίριο αυτό και παραρτήματα των Ινστιτούτων Μεταφορών, Πληροφορικής και Αγροτικής Οικονομίας, τα οποία θα πλαισιώσουν το υπάρχον Ινστιτούτο Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΕΚΕΤΑ που εγκαθίσταται στο νέο κτίριο.

Η  Πτολεμαΐδα αποκτά το πρώτο Ερευνητικό Κέντρο της και την άμεση πρόσβαση που χρειάζεται στα αποτελέσματα της Έρευνας και της καινοτομίας.

Η ύπαρξη του ΕΚΕΤΑ στη περιοχή μας και η στήριξή του από το Υπουργείο Ανάπτυξης και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας σηματοδοτεί τη δυνατότητα να γίνουν οι πόλεις μας και τα συστήματα μεταφορών και ανάπτυξης της περιοχής μας  «ανοιχτά εργαστήρια καινοτομίας».

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!