NEA

Mercedes-Benz: Εργοστάσια μόνο για ηλεκτρικά

Μέχρι τώρα η γερμανική εταιρία κατασκευάζει τα ηλεκτρικά της μοντέλα σε γραμμές παραγωγής στα ήδη υπάρχοντα εργοστάσια της.

Εκεί όπου κατασκευάζονται και τα συμβατικά αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες. Μέσα στα επόμενα χρόνια αυτό θα αλλάξει και από το 2025 σταδιακά οι περισσότερες γραμμές παραγωγής της Mercedes θα αφιερωθούν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Mercedes είναι αποφασισμένη να μετατρέψει αρκετές από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις σε παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων. Έως τώρα η Mercedes μεταφέρει τις μπαταρίες για τα ηλεκτρικά της από το εργοστάσιο στο Sindelfingen σε άλλα εργοστάσια στην Γερμανία και την Ουγγαρία.

Στα αναβαθμισμένα εργοστάσια η παραγωγή των μπαταριών και η συναρμολόγηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα γίνεται στο ίδιο εργοστάσιο. Φυσικά, αυτό απαιτεί κάποιο χρόνο αλλά υπάρχει και μια βιασύνη αφού μετά το 2025 το 50% των πωλήσεων της μάρκας θα είναι μηδενικών ή μειωμένων ρύπων.

Χαρακτηριστικό είναι πως πέρυσι η Mercedes-Benz πούλησε 2.054.962 αυτοκίνητα. Εκ των οποίων το 2,3% ήταν ηλεκτρικά και το 11% plug-in υβριδικά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!