NEA

Δεν αποχωρεί από τη Ρωσία η Renault

Για κάποιους κατασκευαστές οι κυρώσεις και οι εμπορικές σχέσεις με την Ρωσία είναι πιο εύκολο να διακοπούν ελέω του πολέμου με την Ουκρανία.

Στην περίπτωση της Renault όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα αφού στην γαλλική εταιρία ανήκει το 68% της Avtovaz. Είναι η εταιρία που κατασκευάζει τα αυτοκίνητα της Lada, ενώ σε αυτή αναλογεί το 30% των πωλήσεων στην ρωσική αγορά. Στα εργοστάσια της Avtovaz απασχολούνται πάνω από 40.000 άτομα.

Η γαλλική κυβέρνηση δεν έχει δώσει ξεκάθαρο στίγμα για την εξέλιξη της κατάστασης, με τον υπουργό Οικονομικών Bruno Le Maire να δηλώνει ότι οι ιδιωτικές εταιρίες είναι ελεύθερες να αποφασίσουν τι θα κάνουν με την Ρωσία.

Ωστόσο, τα πράγματα είναι και εδώ πιο περίπλοκα αφού ο βασικός μέτοχος της Renault είναι το γαλλικό κράτος., Ταυτόχρονα, η Ρωσία δημιουργεί το 10% των κερδών της Renault.

Για αυτούς τους λόγους οι Γάλλοι της Renault δείχνουν απρόθυμοι να αποχωρήσουν από την αγορά της Ρωσίας. Πάντως, δεν κρύβουν και τις ανησυχίες τους για την περαιτέρω κλιμάκωση της κρίσης που μπορεί να ωθήσει τον Πούτιν μέχρι και στην κρατικοποίηση των εργοστασίων της χώρας. Ανάμεσα τους και της Avtovaz.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!