NEA

Ανταλλακτήριο μπαταριών και για μπετονιέρες [video]

Σε χώρες όπως η Κίνα ακόμη και τα βαριά οχήματα όπως φορτηγά και μπετονιέρες πρέπει να είναι ηλεκτρικά. Ποια είναι η λύση;

Τα μεγάλα ηλεκτρικά οχήματα έχουν ένα πολύ μεγάλο μειονέκτημα. Απαιτούν πολύ βαριές μπαταρίες και αναπόφευκτα ένα μεγάλο μέρος του ενεργειακού περιεχομένου τους χάνεται στην μετακίνηση του ίδιου τους του βάρους.

Ωστόσο, στην Κίνα αναμένεται να υπάρξουν μέρη και περιοχές όπου ακόμη και τα φορτηγά πρέπει να είναι ηλεκτρικά. Έτσι, η λύση για να μην χάνονται εργατοώρες είναι η επιτόπου αντικατάσταση της άδειας μπαταρίας με μια γεμάτη. Μία ιδέα που την έχουμε δει και για επιβατικά από τη Nio. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πως μπορεί να γίνει αυτό με μία μπετονιέρα.

Υπενθυμίζεται πως η Geely ήδη «τρέχει» αρκετά ανταλλακτήρια μπαταριών και μέχρι το 2025 έχει ως στόχο να έχει φτάσει τα 5.000 σημεία στην Κίνα. Βέβαια, είναι αλλιώς να αλλάζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μια μπαταρία των 300 κιλών. Και αλλιώς να βλέπεις μια μπετονιέρα να «φορά» μια μπαταρία των 3,2 τόνων με ενεργειακή χωρητικότητα 280 kWh.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!