NEAPINED

H Maserati Grecale πετάει το γάντι στην Macan [video]

Μετά την Levante, η Grecale είναι το δεύτερο SUV της ιταλικής φίρμας και με το πιο ταπεινό της προφίλ απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό. Στην Ιταλία οι τιμές ξεκινούν λίγο κάτω από τις 80.000 ευρώ.

Όλα είναι σχετικά. Έτσι και η Grecale είναι ένα SUV που απευθύνεται σε περισσότερους απ’ ότι η ακριβότερη Levante και διεκδικεί νέους πελάτες από όσους γοητεύονται από την εταιρία με σήμα την τρίαινα. Άλλωστε, ποιος θα περίμενε πριν από δεκαετίες πως μία Maserati θα βρισκόταν στο ίδιο επίπεδο με τα SUV της Porsche, την Jaguar F-Pace ή ακόμη και την Mercedes GLC.

Σχεδιαστικά η Grecale είναι μια Maserati με το βλέμμα να καρφώνεται στην εμβληματική μάσκα και τα ανοίγματα στα φτερά να τονίζουν το δυναμικό χαρακτήρα του αμαξώματος. Το οποίο φτάνει σε μήκος τα 4,86 μέτρα, σε πλάτος τα 1,98 μέτρα και σε ύψος τα 1,66 μέτρα με το μεταξόνιο να είναι στα 2.901 χιλιοστά. Όσο για το πίσω μέρος με τις εμφατικές απολήξεις συμπληρώνει με επιτυχία το όλο κομψό σύνολο.

Η γκάμα της Grecale έχει απλούς κινητήρες βενζίνης, εξηλεκτρισμένος και πλήρως ηλεκτρική έκδοση. Η τελευταία θα ονομάζεται Grecale Folgore (την βλέπετε με την κλειστή μάσκα και στο καφετί χρώμα), θα λανσαριστεί μέσα στο 2023 και θα έχει πλατφόρμα τεχνολογία 400V (και όχι 800V όπως η επερχόμενη Macan). Θα έχει μπαταρία 105 kWh και μία αυτονομία στα 600+ χιλιόμετρα.

Τώρα, η Grecale θα ξεκινήσει να πωλείται από τα τέλη του έτους στις εκδόσεις ICE που θα έχουν στάνταρ αυτόματο κιβώτιο της ZF με 8 σχέσεις και τετρακίνηση.

Οι βασικές εκδόσεις (με το ανοιχτό μπεζ) θα είναι οι GT με ήπια υβριδικό turbo κινητήρα 2,0 λίτρων που αποδίδει 300 ίππους. Η Modena θα έχει ίδιο μοτέρ με αυξημένη ισχύς στους 330 ίππους και ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις με το «0-100» σε 5,9 δλ. (0,3 ταχύτερη) και τελική ίδια στα 240 χλμ./ώρα.

Η έκδοση Trofeo (με το κίτρινο) έχει τον τρίλιτρο V6 που βασίζεται στον Nettuno της MC20, με ισχύ στα 530 άλογα, 0-100 χλμ./ώρα σε 3,8 δλ. και τελική στα 285 χλμ./ώρα. Έχει όλα τα καλά, από προαιρετική ρυθμιζόμενη αερανάρτηση μέχρι εξαπίστονες δαγκάνες της Brembo. Οι στάνταρ Grecale έχουν τετραπίστονα μπροστά φρένα, ενώ υπάρχει δυναμικός έλεγχος πλαισίου με πέντε προφίλ κίνησης (Comfort, GT, Sport, Race ή Off-road).

Στην καμπίνα ο αέρας που ορίζει η τρίαινα είναι διάχυτος με τις δύο οθόνες στην κεντρική κονσόλα (η πάνω 12,3’’, η κάτω 8,8’’) να ενισχύουν την δυναμική άποψη του ταμπλό και το χρονογράφο να δίνει μια ρετρό νότα. Εννοείται πως ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων, ενώ δεδομένη θεωρείται η παλέτα με όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης και άνεσης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!