NEAPINED

Φουλ υβριδικό και δίλιτρο το νέο Honda Civic για την Ευρώπη [video]

Το νέο Civic για την Ευρώπη θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί στις αγορές από το ερχόμενο φθινόπωρο, ενώ στην χώρα μας το περιμένουμε στους πρώτους μήνες του 2023.

Κάτω από το καπό υπάρχει και η μεγαλύτερη διαφοροποίηση σε σχέση με τα Civic που θα κυκλοφορούν στις ΗΠΑ. Η ευρωπαϊκή έκδοση της 11ης γενιάς είναι αποκλειστικά υβριδική και χρησιμοποιεί το σύστημα που γνωρίζουμε από το CR-V, αλλά με μία νέα ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης.

Πρόκειται για ένα φουλ υβριδικό σύστημα με έναν δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson με ιδιαίτερα υψηλό βαθμό απόδοσης που φτάνει το 41%. Η απόδοσή του φτάνει τους 184 ίππους και τα 315 Nm, ενώ έχει συνολικά τρεις καταστάσεις λειτουργίας (EV, Hybrid και Engine).

H τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ ώρα, ενώ η Honda αναφέρει πως η επίσημη κατανάλωση, όταν θα ανακοινωθεί, θα είναι κάτω από τα 5,0 λίτρα και οι αντίστοιχες εκπομπές CO2 μικρότερες από 110 γραμμάρια το χιλιόμετρο.

Η ευρωπαϊκών προδιαγραφών έκδοση του Civic αισθητικά δεν διαφοροποιείται σημαντικά από το μοντέλο για τις ΗΠΑ και συνολικά έχει μια κομψή και πιο απλή εμφάνιση σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Η αλλαγή αυτή συνδυάζεται και με ένα μεγαλύτερο κατά 31 χιλιοστά μήκος -συνολικά φτάνει στα 4,549 μέτρα- που σε συνδυασμό με το μειωμένο κατά 20 χιλιοστά ύψος (το πλάτος παρέμεινε στην ουσία το ίδιο), συμβάλλει στη δημιουργία μιας πιο δυναμικής εικόνας.

Το μεγαλύτερο κατά 35 χιλιοστά μεταξόνιο εγγυάται καλούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές (πορτμπαγκάζ από 420 λίτρα), ενώ η τελείως διαφορετική είναι και η σχεδίαση του ταμπλό. Με την ελεύθερη πλέον οθόνη του συστήματος infotainment να φτάνει μέχρι και τις 9,0 ίντσες και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να έχει διαγώνιο 10,25 ιντσών.

Μέχρι τα τέλη του 2023 η Honda θα παρουσιάσει 5 μοντέλα. Το ένα θα είναι ένα πλήρως υβριδικό νέο SUV που θα τοποθετείται κοντά στο HR-V και πάνω από το Jazz. Λίγο αργότερα θα δούμε το νέο Type R. Προς τα τέλη του 2023 θα παρουσιαστεί το νέο CR-V που θα έχει και plug-in έκδοση, καθώς και το e-Ny1, το πρώτο ηλεκτρικό SUV της μάρκας για την Ευρώπη.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!