NEA

Στο στόχαστρο του Zelenskiy η Renault – Πως αντιδρούν οι Γάλλοι

Θα αναστείλει τη λειτουργία του εργοστασίου της στη Μόσχα, η Renault SA, η δυτική αυτοκινητοβιομηχανία που εκτίθεται περισσότερο στη ρωσική αγορά – Παράλληλα, αξιολογεί τις επιλογές για το πλειοψηφικό της μερίδιο στην Avtovaz, τη Νο. 1 αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας.

Η κίνηση έγινε εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων για τη συνεχιζόμενη παρουσία της γαλλικής εταιρείας στη Ρωσία από τότε που η χώρα εισέβαλε στην Ουκρανία. Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, κάλεσε σε παγκόσμιο μποϊκοτάζ της Renault.

«Ο Όμιλος Renault υπενθυμίζει ότι εφαρμόζει ήδη τα απαραίτητα μέτρα για να συμμορφωθεί με τις διεθνείς κυρώσεις», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση της την Τετάρτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότο ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy κατηγόρησε νωρίτερα τη Renault για χρηματοδότηση του πολέμου και είπε ότι αυτή -μεταξύ άλλων γαλλικών εταιρειών- πρέπει να σταματήσει «να χρηματοδοτεί τη δολοφονία παιδιών και γυναικών, για βιασμό».

Μετά τα παρπάνω ο Kuleba έγραψε σε tweet την Τετάρτη: “Χαιρετίζω τη δήλωση του @renaultgroup για παύση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων στη Ρωσία. Υπεύθυνη κίνηση στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης βάρβαρης επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας”.

Η Renault αντλεί το 8% των βασικών της κερδών από τη Ρωσία, σύμφωνα με τη Citibank, κυρίως μέσω του 69% του μεριδίου της στην Avtovaz, η οποία βρίσκεται πίσω από τη μάρκα αυτοκινήτων Lada.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!