NEA

Εξιχνιάστηκαν 20 κλοπές καλωδιώσεων στον αυτοκινητόδρομο της Πατρών

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, είκοσι κλοπές, που διαπράχθηκαν τους τελευταίους δύο μήνες περίπου, στον αυτοκινητόδρομο της Περιμετρικής Οδού Πατρών.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε βάρος δυο ανηλίκων, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών ανδρών, ιδιοκτητών επιχειρήσεων ανακύκλωσης, για τα αδικήματα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και σε βάρος των γονέων των δύο ανηλίκων για την παραμέληση της εποπτείας τους.

Ειδικότερα, οι δυο κατηγορούμενοι, από την 11/2/2022 έως την 15/3/2022, στον αυτοκινητόδρομο της Περιμετρικής Πατρών, διέπραξαν είκοσι κλοπές, αφαιρώντας καλώδια υπόγειας εγκατάστασης, γείωσης και οπτικών ινών, συνολικού μήκους 2,4 χιλιομέτρων.

Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι μετά την τέλεση των κλοπών μετέφεραν τα κλεμμένα καλώδια σε περιοχή της Πάτρας και με την χρήση φλόγας τα απογύμνωναν, ενώ στη συνέχεια τα διέθεταν προς πώληση στους δυο κατηγορούμενους, ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων ανακύκλωσης.

Οι φθορές που προκλήθηκαν στον αυτοκινητόδρομο είναι σημαντικές, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε κίνδυνος για τους χρήστες της οδού, λόγω των βλαβών που προκάλεσαν οι κατηγορούμενοι, στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και γείωσης με την αφαίρεση των καλωδίων.

Για τη διερεύνηση των κλοπών, διενεργήθηκαν ενδελεχείς έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι αξιοποιώντας στοιχεία που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο, εξιχνίασαν τις κλοπές και ταυτοποίησαν τα στοιχεία των δυο ανηλίκων κατηγορουμένων.

Στο πλαίσιο των ερευνών τους, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον έναν κατηγορούμενο να οδηγεί ιδιωτικής χρήσης φορτηγό, με συνεπιβάτη τον συνεργό του και σε έλεγχο, που του ενήργησαν βρήκαν και κατάσχεσαν (265) μέτρα κλεμμένα καλώδια, τα οποία αποδόθηκαν στον υπεύθυνο εταιρείας για την λειτουργία του αυτοκινητόδρομου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κατασχέθηκε και το φορτηγό όχημά τους ως μέσο για τη διάπραξη των έκνομων ενεργειών τους.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!