NEA

Μία ακόμη κινέζική εταιρία που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί την Tesla

Παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κινεζικός γίγαντας ακινήτων, η Evergrande, της οποίας οι οικονομικές αναποδιές προκαλούν ανησυχία στις αγορές, θα παράγει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο τον Ιούνιο.

Ο Όμιλος θα ξεκινήσει την παραγωγή του πρώτου  μοντέλου που ονομάζεται «Hengchi 5» στις 22 Ιουνίου, δήλωσε η Evergrande σε δήλωση στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ όπου είναι εισηγμένη.

Η θυγατρική της Evergrande, η New Energy Group, ιδρύθηκε το 2019 και είχε στόχο να φέρει επανάσταση στον κλάδο και να ανταγωνιστεί τον αμερικανικό κατασκευαστή Tesla.

Ωστόσο, η μάρκα εξακολουθεί να μην εμπορεύεται κανένα όχημα και η χρηματιστηριακή της αξία έχει απομειωθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς η Evergrande αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα ταμειακών ροών.

Εκτός από τα ακίνητα, η Evergrande έχει επενδύσει στον τουρισμό, την ψηφιακή τεχνολογία, την ασφάλιση, την υγεία, ακόμη και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα τελευταία χρόνια.

Για να δούμε πως θα τα πάει τώρα με τα αυτοκίνητα. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη εταιρία που επιχειρεί να επενδύσει στα EV, άσχετα αν η παραγωγή οχημάτων δεν είναι η κύρια δραστηριότητα τους.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!