NEA

Σε ποιά εταιρία ο Μάσκ διαθέτει μετοχές ύψους 3 δισ. δολάρια;

Το αφεντικό της Tesla Inc, Ιλον Μασκ, δημοσιοποίησε μερίδιο 9,2% στην Twitter Inc, αξίας σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας τον έετσι τον μεγαλύτερο μέτοχο του ιστότοπου, γεγονός που προκάλεσε άνοδο άνω του 27% στις μετοχές της εταιρείας.

Η κίνηση του Μασκ έρχεται αμέσως μετά το tweet του, ότι σκέφτεται σοβαρά την οικοδόμηση μιας νέας πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αμφισβητώντας τη δέσμευση του Twitter για την ελευθερία του λόγου.

Ξεκίνησε επίσης μια δημοσκόπηση ρωτώντας τους χρήστες του Twitter εάν θέλουν ένα κουμπί επεξεργασίας. Ακολούθησε ο διευθύνων σύμβουλος Parag Agrawal προτρέποντας τους χρήστες να «ψηφίσουν προσεκτικά».

Σε λιγότερο από τρεις ώρες από την έναρξη της δημοσκόπησης, περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια χρήστες ψήφισαν, με πάνω από το 75% από αυτούς να υποστηρίζουν μια επιλογή επεξεργασίας.

Την περασμένη εβδομάδα, σε μια άλλη δημοσκόπηση, ο Μασκ είχε ρωτήσει εάν ο αλόριθμος του Twitter πρέπει να είναι ανοιχτού κώδικα. Πάνω από το 82% των χρηστών είπαν ναι, ενώ ο πρώην CEO Jack Dorsey είπε, «η επιλογή του αλγόριθμου που θα χρησιμοποιηθεί (ή όχι) θα πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλους».

Όντας παραγωγικός χρήστης του Twitter, ο Mάσκ έχει πάνω από 80 εκατομμύρια ακόλουθους από τότε που μπήκε στον ιστότοπο, το 2009, και έχει χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα για να κάνει πολλές ανακοινώσεις.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!