PINEDΑΓΩΝΕΣ

H Porsche με την Red Bull – H Audi με την Sauber;

Πράσινο φως και επισήμως από το VW Group για την είσοδο της Audi και της Porsche στην Formula 1.

Το ελεγκτικό συμβούλιο του ομίλου Volkswagen, μετά από τα αντίστοιχα των εταιρειών, έδωσε την έγκρισή του για τη συμμετοχή των Audi και Porsche στη Φόρμουλα 1. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Tα διοικητικά και ελεγκτικά συμβούλια των Volkswagen AG,  Porsche AG και Audi AG έχουν σχέδια για την ενδεχόμενη συμμετοχή των δύο εταιρειών του ομίλου στη Φόρμουλα. Τις λεπτομέρειες θα ανακοινώσουν οι Audi και Porsche στο μέλλον».

Από εκεί και πέρα θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως η Porsche θα γίνει ο προμηθευτής κινητήρων της Red Bull Racing, σύμφωνα με το γερμανικό Auto Motor und Sport.

Όσο για την Audi πιθανότατα να συνεργαστεί με την ομάδα της Sauber, η οποία ως τώρα αγωνίζεται ως Alfa Romeo, καθαρά σε επίπεδο χορηγίας.

Η Audi βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την αγωνιστική ομάδα McLaren F1. Ωστόσο, το σενάριο αυτό μάλλον ναυαγεί αφού η McLaren Automotive πιθανότατα θα συνεργαστεί με την BMW για την παραγωγή αυτοκινήτων.

Και επειδή ο δρόμος είναι μακρύς μέχρι το 2026 και τους νέους κινητήρες μην σας κάνει εντύπωση αν η BMW αποτελέσει προμηθευτή κινητήρων της McLaren F1.

Ανάμεσα στις πολλές φήμες υπάρχει και αυτή της Aston Martin που αναζητά νέο προμηθευτή αντί της Mercedes. Δίχως να ξεχνάμε την Williams, ενώ υπάρχουν φήμες και για επιστροφή της Honda.

Τέλος, να πούμε πως οι νέοι V6 που θα δούμε το 2026 θα είναι turbo υβριδικοί στα 1.600 κ.εκ. αλλά με έναν ηλεκτροκινητήρα. Το MGU-H καταργείται και το MHU-K θα πρέπει να προσφέρει περισσότερο ισχύ. Κάπου στα 350 kW (476 ίπποι) και με άλλους τόσους από τον V6 η συνολική ισχύς θα ξεπερνά τα 950 άλογα.

Φωτογραφίες: Sean Bull Design

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!