PINEDΑΓΩΝΕΣ

Ποινές στους πιλότους που δεν φορούν πυρίμαχα εσώρουχα

Στην διάρκεια του GP της Αυστραλίας η FIA ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν ποινές και πρόστιμα σε όσους πιλότους δεν φορούν κατάλληλα εσώρουχά.

Ο κανονισμός της FIA υποχρεώνει τους οδηγούς να φορούν στην διάρκεια του αγώνα υποχρεωτικά γάντια, μακριά εσώρουχα, μπαλακλάβα, κάλτσες και παπούτσια.Τα οποία είναι ομολογκαρισμένα και πυρίμαχα, συνήθως από υλικό Nomex.

Ωστόσο, αρκετοί πιλότοι αγνοούν τον κανονισμό και φορούν τα κανονικά τους εσώρουχα. Έτσι, στην διάρκεια της ενημέρωσης των πιλότων πριν το GP της Αυστραλίας εκπρόσωπος της FIA ανακοίνωσε πως θα παρθούν μέτρα εναντίον όσων οδηγών δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς.

Τα συνθετικά ή απλά βαμβακερά εσώρουχα σε περίπτωση φωτιάς θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα στον οδηγό. Και μάλιστα σε πολύ ευαίσθητη περιοχή.

Για αυτό η FIA σκοπεύει να κάνει επιλεκτικούς ελέγχους πριν από κάθε αγώνα και να δώσει μία περίοδο προσαρμογής στους οδηγούς πριν αρχίσουν να πέφτουν τα πρόστιμα. Το 2018, ο Lucas di Grass, οδηγός της Audi για την Formula E, είχε δεχθεί πρόστιμο 10.000 ευρώ για μη συμβατά με την FIA εσώρουχα.


Τι είναι το υλικό Nomex και πως προστατεύει;

KUALA LUMPUR, MALAYSIA - MARCH 27:  Daniel Ricciardo of Australia and Infiniti Red Bull Racing prepares in his car in the garage during practice for the Malaysia Formula One Grand Prix at Sepang Circuit on March 27, 2015 in Kuala Lumpur, Malaysia.  (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // SI201503270126 // Usage for editorial use only //

Το συνθετικό υλικό Nomex το οποίο μεταξύ άλλων προστατεύει από τις φλόγες και την υψηλή θερμοκρασία. Από το ίδιο υλικό είναι φτιαγμένα από τα γάντια έως την εσωτερική κουκούλα (την γνωστή μπαλακλάβα), ενώ λαμβάνεται υπόψη και η σωστή σύνθεση για καλό εξαερισμό και απορροφητικότητα ιδρώτα.

Οι βασικές προδιαγραφές του υλικού Nomex είναι να αντέχει σε θερμοκρασίες έως 600-800 βαθμών Κελσίου, να μην αρπάζει για τουλάχιστον 10-11 δευτερόλεπτα και σε αυτό το διάστημα να διατηρεί στην εσωτερική του επένδυση την θερμοκρασία κάτω από τους 41 βαθμούς.

Από το Nomex υλικό σε πιο λεπτές στρώσεις και επενδύσεις αποτελούνται ακόμη και τα εσώρουχα τα οποία βάσει προδιαγραφών είναι για 15 χρήσεις. Τα γάντια έχουν συνδυασμό Nomex και δέρματος και είναι τόσο λεπτά όσο χρειάζεται για να έχει την βέλτιστη αίσθηση ο οδηγός. Και τα παπούτσια είναι από δέρμα και έχουν πολύ λεπτή σόλα ώστε ο οδηγός να έχει την βέλτιστη αίσθηση των πεντάλ.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!