NEA

Μπλόκα της τροχαίας στην παραλιακή – Βεβαιώθηκαν 106 παραβάσεις

Στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πραγματοποιήθηκαν βραδινές ώρες της 9 προς 10/04/2022 στην περιοχή της παραλιακής (Λ. Ποσειδώνος- Ε.Ο. Αθηνών – Σουνίου – Λ. Βουλιαγμένης).

Με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν 5 αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής και 4 Αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Συνολικά διενεργήθηκαν 362 έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 106 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα, από τις οποίες η μία σε βαθμό πλημμελήματος.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

  • 56 για υπέρβαση ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας,
  • 39 για παράνομη στάθμευση, από τις οποίες 2 για ράμπα αναπήρων και 3 σε ειδικούς χώρους στάθμευσης αποκλειστικά οχημάτων ατόμων με αναπηρία,
  • 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • 1 για οδήγηση για επίδειξης ικανότητας,
  • 1 για αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,
  • 1 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 1 ανασφάλιστο όχημα,
  • 1 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και
  • 4 για μη εφοδιασμό με αποτελεσματικό σιγαστήρα.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 34 ζεύγη πινακίδων και ισάριθμες άδειες κυκλοφορίας οχημάτων καθώς και 53 άδειες ικανότητας οδήγησης.

Τέλος, ακινητοποιήθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, υψηλών επιδόσεων, το οποίο θα οδηγηθεί για έκτακτο τεχνικό έλεγχο.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!