NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Περιπολικό καταδιώκει όχημα χωρίς οδηγό [video]

Μοιάζει με πρωταπριλιάτικο αστείο…αλλά είναι το μέλλον που έρχεται πολύ συντομότερα από ό,τι φανταζόμαστε. Δείτε τι έπαθαν οι αστυνομικοί όταν σταμάτησαν ένα αυτόνομο αυτοκίνητου της Cruise.

Στο Σαν Φρανσίσκο αστυνομικοί που περιπολούσαν κατεδίωξαν ένα ηλεκτρικό αυτόνομο Chevrolet Bolt που διέσχιζε κεντρικό δρόμο το βράδυ, χωρίς να έχει αναμμένα τα φώτα του. Αυτό παραξένεψε τους αστυνομικούς και χωρίς να το πολυσκεφτούν ρίχτηκαν στην καταδίωξη. Όταν τελικά κατάφεραν να το σταματήσουν… σάστισαν από το γεγονός ότι δεν βρήκαν μέσα κανέναν επιβάτη και φυσικά ούτε τον οδηγό του.

«Δεν είναι κανείς μέσα. Αυτό είναι τρελό», είπε ένας από τους αστυνομικούς, ο οποίος προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του οχήματος πριν επιστρέψει στο καταδρομικό του. Το αυτοκίνητο στη συνέχεια διέσχισε τη διασταύρωση και σταμάτησε ξανά στο επόμενο τετράγωνο καθώς οι περαστικοί γελούσαν.

Οι δύο αστυνομικοί, μάλιστα τράβηξαν το αυτοκίνητο βίντεο και έμειναν σαστισμένοι από την έλλειψη ανθρώπων μέσα, σύμφωνα με το βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram και έχει προβληθεί σχεδόν 80.000 φορές.  Σε κάτι που διαφορετικά θα ήταν ένα υπέροχο πρωταπριλιάτικο αστείο, οι αστυνομικοί του Σαν Φρανσίσκο τράβηξαν ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό που χειριζόταν η μονάδα Cruise της General Motor Co την 1η Απριλίου.

Το βίντεο απεικονίζει, αυτό που ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cruise Kyle Vogt είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ήταν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τα αυτόνομα οχήματα – πώς να αλληλοεπιδρούν με τους ανθρώπους.

Η Cruise χρησιμοποιεί έναν μικρό αριθμό οχημάτων για να προσφέρει στο κοινό δωρεάν πλήρεις διαδρομές χωρίς οδηγό τη νύχτα στο Σαν Φρανσίσκο. Η εταιρεία αναζητά την τελευταία ρυθμιστική έγκριση που απαιτείται για την έναρξη της εμπορικής υπηρεσίας χωρίς οδηγό στην πυκνοκατοικημένη πόλη.

Βέβαια τα σχόλια που φέρεται να έκαναν πολύ σχολιαστές στα κοινωνικά δίκτυα αφορούσαν το γεγονός πως η σύγχρονη τεχνολογία που κατευθύνει χωρίς οδηγό ένα όχημα δεν μπορεί να ανάψει τους προβολείς, μάλλον θα το μάθουμε σε άλλο διεθνές τηλεγράφημα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!