NEA

Απώλειες τον Μάρτιο – Πόσα αυτοκίνητα πουλήθηκαν συνολικά;

Πτώση 7,6% σημείωσαν οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων τον Μάρτιο του 2022, καθώς αυτές ανήλθαν στις 9, 255 μονάδες έναντι 10,017 που ήσαν πέρυσι τον ίδιο μήνα, σύμφωνα με τα στοχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Στον αντίποδα η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει ότι κατά το μήνα Μάρτιο του 2022 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 17.661 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 16.731 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2021, παρουσιάζοντας αύξηση 5,6%. Από τα παραπάνω στοιχεία φανερώνεται ότι τα μεταχειρισμένα οχήματα που κυκλοφόρησαν στην χώρα, τον Μάρτιο ανέρχονται σε 8,406 οχήματα.

Αναφορικά με το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου εφέτος, καταγράφεται άυξηση 8,8% των αυτοκινήτων (καινούριων και μεταχειρισμένων), με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στις 50,226 μονάδες, έναντι των 46,178 οχημάτων που κυκλοφόρησαν πέρυσι.

Εστιάζοντας στα καινούρια αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα το τρίμηνο του 2022, αυτά ανέρχονται σε 24.612 έναντι 25.874 που κυκλοφόρησαν την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2021, παρουσιάζοντας μείωση 4,9%.

Από τα παραπάνω στοιχεία γίνεται σαφές ότι οι μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις νέων αυτοκινήτων, έχουν μπλοκάρει την “προσφορά” και την ίδια στιγμή, μεγάλη μερίδα αγοραστών κατευθύνεται στα μεταχειρισμένα, εισαγόμενα και εγχώρια.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!