NEA

Το Audi Urbansphere είναι το μελλοντικό MPV της Κίνας [video]

Το Urbansphere είναι το τελευταίο πρωτότυπο μια τριλογίας από concept cars που παρουσίασε η Audi για να δείξει πως σκέφτεται τα μοντέλα της στο μέλλον. Ειδικά για την αγορά της Κίνας.

Τελευταία η Audi έχει παρουσιάσει μια τριπλέτα από ενδιαφέροντα concept cars. Το Skysphere εστίαζε στη σπορ πλευρά, το Gransphere στα ταξίδια και το πιο πρόσφατο Urbansphere στις αστικές μετακινήσεις. Ειδικά στις μεγαλουπόλεις της Κίνας.

Και αν και θα περίμενε κανείς ένα αυτοκίνητο που θα κινείται κατά κύριο λόγο μέσα στην πόλη να έχει και μικρές διαστάσεις το Urbansphere έχει μήκος 5,51 μέτρα και γενικά είναι ότι πιο μεγάλο έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής η γερμανική εταιρεία.

Μεγάλες είναι και οι ζάντες των 24 ιντσών που ολοκληρώνουν την εικόνα, ενώ χαρακτηριστικές είναι και οι πόρτες που ανοίγουν με αντίθετη φορά και διευκολύνουν από τη στιγμή που δεν υπάρχει μεσαία κολώνα την είσοδο.

Και αν αναρωτιέστε γιατί το Urbansphere είναι τόσο μεγάλο -το μεταξόνιό του είναι 3,40 μέτρα- η απάντηση κρύβεται στους χώρους στο εσωτερικό του, μιας και στη Κίνα για την οποία και προορίζεται η… άπλα είναι συνώνυμη της πολυτέλειας. Αυτός είναι και ο λόγος που το πρωτότυπο εξελίχθηκε σε συνεργασία με Κινέζους πελάτες της μάρκας που ανέφεραν τις επιθυμίες τους.

Από κει και πέρα οι σχεδιαστές της Audi χρησιμοποίησαν όλα τα τρικ που είχαν στη διάθεσή τους για να κρύψουν όσο γίνεται τις πραγματικές διαστάσεις και να το κάνουν να δείχνει όσο πιο δυναμικό γίνεται. Τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος υπάρχουν μεγάλες επιφάνειες με LED, μέσω των οποίων το Urbansphere επικοινωνεί με το περιβάλλον του, ενώ διαθέτει δυνατότητα αυτόνομης κίνησης 4ου επιπέδου και αυτόματο παρκάρισμα.

Interior

Στο εσωτερικό υπάρχουν θέσεις για συνολικά έξι με τις μεσαίες, που είναι και οι προνομιούχες με παροχή νερού και οθόνη OLED, να έχουν και δυνατότητα ανάκλησης 60 μοιρών. Η συνολική αίσθηση είναι lounge, με στοιχεία πολυτέλειας, όπως είναι οι οθόνες στις πλάτες των πίσω καθισμάτων και η παχιά μοκέτα.

Η βάση του Audi Urbansphere είναι το πλαίσιο PPE που υποστηρίζει φόρτιση 800 V με ισχύ έως και 270 kW, κάτι που σημαίνει πως μέσα σε 10 λεπτά αποθηκεύεται στη μπαταρία των 120 kWh τόση ενέργεια που επαρκεί για να καλυφθούν 300 χιλιόμετρα. Σε 25 λεπτά ολοκληρώνεται η φόρτιση από το 5 στο 80%, ενώ η αυτονομία μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 750 χιλιόμετρα.

Σε αντίθεση με ότι θα περίμενε κανείς το Audi Urbansphere είναι τετρακίνητο με δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά 295 kW (400 ίππους) και 690 Nm. Όσο για την ανάρτηση και προκειμένου να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή άνεση, είναι πνευματική.


ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!