NEA

Επίσημα το Lexus RZ 450e [video]

Είναι το alter ego του Toyota bZ4X και θα κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη προς τα τέλη του 2022 ως το πρώτο ηλεκτρικό Lexus νέας γενιάς.

Αν και το UX 300e έχει τον τίτλο του πρώτου ηλεκτρικού Lexus, ουσιαστικά ο άτυπος αυτός τίτλος πιστώνεται στο RZ 450e μιας και είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που εξελίχθηκε αποκλειστικά ως ηλεκτρικό. Μοιράζεται την πλατφόρμα e-TNGA τόσο με το bZ4X όσο και με το Subaru Solterra.

Σχεδιαστικά βλέπουμε ένα δυναμικό σύνολο μήκους 4,8 μέτρων με πολλές γωνίες και ακμές που μας παραπέμπουν στο γιαπωνέζικο πρότυπο με στόχο και την αμερικανική αγορά. Στο εσωτερικό βλέπουμε ένα σύγχρονο κόκπιτ με την κεντρική οθόνη 14’’ να κυριαρχεί και το προαιρετικό yoke τιμόνι να δίνει μία φουτουριστική νότα.

Το σύστημα πρόωσης είναι προς το παρόν ένα και αποδίδει 312 ίππους και 435 Nm. Αποτελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, το μπροστινό με 150 kW και το πίσω με 80 kW, συνθέτοντας την τετρακίνηση DIRECT4.

Η διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 5,6 δλ. με την τελική να περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα. Η μπαταρία 71,4 kWh προσφέρει αυτονομία για 406 χιλιόμετρα με την μέση κατανάλωση στις 18 kWh/100 χλμ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!