ΑΓΩΝΕΣ

GP Εμίλια Ρομάνια: Νικητής ο Verstappen στο πρώτο Sprint της χρονιάς

H Ferrari έδειξε την δύναμη της και στην Imola με τον Leclerc, αλλά ο Verstappen με τα καλύτερα ελαστικά του είχε τον τελευταίο λόγο και είδε πρώτος την καρό σημαία στο Sprint. Αύριο στις 16:00 ο αγώνας. Καλή Ανάσταση!

Ο αγώνας ξεκίνησε δίχως βροχή με πέταγμα του Leclerc μπροστά από τον Verstappen. Από τον πρώτο όμως γύρο μπήκε το safety car μετά από σύγκρουση του μονοθεσίου του Zhou με τον Gasly με το Ιάπωνα να τίθεται εκτός μάχης.

Στη συνέχεια ο Sainz κατάφερε να ανέβει θέσεις με τον Verstappen να βρίσκεται σταθερά πίσω από τον Leclerc και τον Perez να ακολουθεί. Πολύ καλή εμφάνιση είχαν οι McLaren με τους Norris και Ricciardo να συμπληρώνουν το τρενάκι μέχρι τα μισά του Sprint.

Τελικά, ο  Verstappen με DRS και τα ελαστικά του σε καλύτερη κατάσταση, πήρε στους τελευταίους γύρους την μπουκιά από το στόμα του Leclerc στενοχωρώντας τους Ιταλούς στις κερκίδες. Φυσικά, αύριο θα δοθεί η μεγάλη μάχη αφού ο Verstappen απλά πήρε ένα βαθμό παραπάνω από τον Leclerc.

Τα Mercedes δεν κατάφεραν καν να μπουν στην πρώτη 10άδα. Συνεχίζουν τις αποκαρδιωτικές εμφανίσεις μιας και ακόμη δεν έχουν λύσει το φαινόμενο του porpoising και να τα μονοθέσια να έχουν μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος χάνοντας σε κράτημα και downforce.

Παρακάτω η σειρά της κατάταξης στο πρώτο Sprint της σεζόν και η σειρά με την οποία θα εκκινήσουν τα μονοθέσια στον αυριανό αγώνα στις 16:00.

  1. Verstappen, Red Bull
  2. Leclerc, Ferrari
  3. Perez, Red Bull
  4. Sainz, Ferrari
  5. Norris, McLaren
  6. Ricciardo, McLaren
  7. Bottas, Alfa Romeo
  8. Magnussen, Haas
  9. Alonso, Alpine
  10. Schumacher, Haas

Σχετικά με τον αγώνα Sprint: Εδώ να πούμε πως την pole position την έχει ο ταχύτερος των χρονομετρημένων της Παρασκευής.

Με αυτή τη σειρά ξεκινούν το Sprint μήκους 100 χιλιομέτρων δίχως να είναι υποχρεωτικό το pit-stop.

Οι 8 πρώτοι οδηγοί βαθμολογούνται με 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 βαθμούς. Τα επόμενα 2 Sprint είναι στην Αυστρία και στην Βραζιλία.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!