NEAPINED

Ο Elon Musk αγόρασε και το Twitter

Ο Elon Musk έκλεισε συμφωνία για την αγορά της Twitter Inc έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά τη Δευτέρα, σε μια συναλλαγή που θα μετατοπίσει τον έλεγχο της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης που κατοικείται από εκατομμύρια χρήστες και παγκόσμιους ηγέτες στον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.

Είναι μια καθοριστική στιγμή για τη 16χρονη εταιρεία, η οποία αναδείχθηκε ως μία από τις πιο σημαντικές δημόσιες πλατείες στον κόσμο και τώρα αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις.

Ο Musk, ο οποίος αυτοαποκαλείται απολυτάρχης της ελευθερίας του λόγου, έχει επικρίνει τη μετριοπάθεια του Twitter. Θέλει ο αλγόριθμος του Twitter για την ιεράρχηση των tweets να είναι δημόσιος και αντιτίθεται στην παροχή υπερβολικής ισχύος στις εταιρείες που προβάλλουν διαφημίσεις.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, κάτι που αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα 2 Μαϊου, αλλά το ότι ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής του Twitter στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είναι μια ένδειξη προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μαζί με την ανάρτηση του Elon Musk στο αγαπημένο του Twitter, που λέει «Ελπίζω ότι ακόμη και οι χειρότεροι επικριτές μου θα παραμείνουν στο Twitter, γιατί αυτό σημαίνει ελευθερία του λόγου».

Οι πολιτικοί ακτιβιστές αναμένουν ότι ένα καθεστώς Μασκ θα σημαίνει λιγότερη μετριοπάθεια και επαναφορά των απαγορευμένων ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Οι Συντηρητικοί επευφημούσαν την προοπτική λιγότερων ελέγχων, ενώ ορισμένοι ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξέφρασαν φόβους για αύξηση της ρητορικής μίσους.

Ο Μασκ έχει υποστηρίξει επίσης φιλικές προς το χρήστη τροποποιήσεις στην υπηρεσία, όπως ένα κουμπί επεξεργασίας και την καταπολέμηση των “spam bots” που στέλνουν συντριπτικά ποσά ανεπιθύμητων tweets.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!