NEA

Γιατί η μετοχή της Tesla έπεσε κάτω από τα 900 δολάρια;

Μέσα σε μία μόλις ημέρα μετά την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk η μετοχή της Tesla έχασε 126 δισεκατομμύρια δολάρια!

H αγορά του Twitter από τον Musk δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους μετόχους της Tesla. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς η μετοχή της έπεσε χτες μέσα σε λίγες ώρες κατά 12%, στα 876,42 δολάρια.

Η κίνηση αυτή σχετίζεται με εκτιμήσεις ότι ο Musk ίσως πουλήσει μετοχές της Tesla για να συγκεντρώσει τα 44 δισ. δολάρια που έδωσε για το Twitter.

Ακόμα και πριν από αυτή την απότομη πτώση, η αξία της Tesla είχε μειωθεί κατά 250 δισ. δολάρια από τις 4 Απριλίου, με την μετοχή να έχει χάσει συνολικά σχεδόν το 23% της αξίας της.

Τον μεγαλύτερο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι ο Musk θα πρέπει να καταβάλει 21 δισ. δολάρια ως προσωπική εγγύηση για την εξαγορά του Twitter. Ακόμα περισσότερο προβληματίζει το γεγονός ότι ο Musk χρησιμοποιεί τις μετοχές της Tesla ως εγγύηση για την μεγάλη αυτή εξαγορά.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι και η μετοχή του Twitter έπεσε κατά 3,9% στις 26 Απριλίου, με τιμή στα 49,68 δολάρια, όταν ο Musk στην προσφορά του δίνει 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Πάντως δεν είναι μόνο η ιστορία με το Twitter που ρίχνει την μετοχή της Tesla, καθώς και η μικρή οικονομική ανάπτυξη αλλά και ο μεγάλος και επίμονος πληθωρισμός έχουν οδηγήσει σε μεγάλες πωλήσεις μετοχών σε όλο των κόσμο.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!