PINEDΑΓΩΝΕΣ

Επίσημο: Audi & Porsche στην Formula 1 από το 2026

Ο CEO της Volkswagen, Herbert Diess, επιβεβαίωσε τα πλάνα της Volkswagen για την είσοδο της Audi και της Porsche στην F1.

Τελικά οι αρχικές πληροφορίες από το Reuters επιβεβαιώθηκαν όπως και η φημολογία για την εξαγορά της McLaren από την Audi. Συγκεκριμένα, η Audi είχε κάνει μια προσφορά στην εταιρία Mumtalakat από το Μπαχρέιν, η οποία έχει την κυριότητα της McLaren, για 450 εκ. ευρώ σχετικά με την εξαγορά της ομάδας για την F1.

H προσφορά αυξήθηκε στα 650 εκ. και αναμένεται η τελική απόφαση. Η McLaren αντιμετωπίζει πολύ μεγάλες οικονομικές δυσκολίες με ζημιά 223 εκ. λιρών το 2020 και πτώση πωλήσεων κατά 64% το 2021. Χρειάστηκε άμεση δανειοδότηση και 830 απολύσεις.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν συζητήσεις της Red Bull με την Porsche με την τελευταία να αποτελεί τον προμηθευτή κινητήρων μιας και έχει τελειώσει από πέρυσι η συνεργασία στην πρώτης με την Honda. Από το 2026 θα ισχύον οι κανονισμοί με τους νέους V6 turbo στα 1.600 κ.εκ. με  απλούστερο υβριδικό σύστημα ισχύος 475 ίππους συν του θερμικού μοτέρ.

Έτσι, το πιο πιθανό σενάριο είναι η Audi να εξαγοράσει την McLaren F1, αλλά και την McLaren επιβατικών μιας και οι διαπραγματεύσεις με την BMW έχουν μπει στον πάγο. Αν τελικά καταρριφθεί αυτό το σενάριο, τότε μπορεί να δούμε τους συνδυασμούς Audi & Williams και Porsche & Alpha Tauri ή ακόμα και Haas.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!