NEAPINED

Πότε καταγράφονται τα περισσότερα ατυχήματα στην χώρα μας;

Υπάρχουν συγκερκιμένοι μήνες, ημέρες και ώρες που συμβαίνουν τα περισσότερα ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους; Κι όμως υπάρχουν!

Η Δευτέρα είναι η μέρα που γίνονται τα περισσότερα ατυχήματα, ενώ και η Τέταρτη είναι στις μέρες της εβδομάδας που οι οδηγοί κάνουν τα περισσότερα ατυχήματα. Αστρολογική ερμηνεία για τις ημέρες που γίνονται ατυχήματα, φυσικά και δεν υπάρχει. Όλα είναι στα χέρια του οδηγού. Λοιπές ερμηνείες, του τύπου “Κυριακή ξενύχτησα”, “ήπια και Δευτέρα πρωί είπα να οδηγήσω με προσοχή”… στερούνται λογικής.

Η έρευνα που έγινε από την εταιρία ασφαλιστικών υπηρεσιών Hellas Direct, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε για το 2021, εντόπισε και τους μήνες που γίνονται ατυχήματα. Κι αν νομίζετε ότι οι θερινοί είναι οι μήνες με τα περισσότερα ατυχήματα (λόγω των αποδράσεων κλπ.), τα στοιχεία το διαψεύδουν.

Πρώτος και χειρότερος (για τρακαρίσματα μιλάμε) είναι ο Δεκέμβρης.

Για το 2021, πάντως, αυτός ήταν ο μήνας με τα περισσότερα τρακαρίσματα αναλογικά (συμβάντα/ ασφαλισμένα οχήματα). Αν εξαιρέσουμε τον Αύγουστο, που πάντα είναι χαμηλά, βλέπουμε μια γενική τάση να αυξάνονται τα τρακαρίσματα όσο προχωρούμε από την αρχή της χρονιάς προς το τέλος. Ίσως είναι η κούραση από την πανδημία που βγαίνει σιγά-σιγά; Μπορεί να ισχύει και αυτό…

Τέλος, η έρευνα έχει εντοπίσει και τις ώρες που έγιναν το 2021 τα περισσότερα ατυχήματα. Όχι, δεν είναι οι πρώτες πρωινές… Είναι το τρίωρο 12:00 έως τις 15:00 του μεσημεριού, που όλοι κινούνται από και προς το σπίτι τους. Άρα και σε αστικό περιβάλλον.

Τι μαρτυρούν τα παραπάνω στοιχεία; Ότι χρειάζεται επαυξημένη προσοχή γιατί ο κίνδυνος καραδοκεί σε κάθε στιγμή. Η τήρηση του ΚΟΚ είναι το σημαντικότερο της ασφαλούς οδήγησης και όλοι μας οφείλουμε να έχουμε κατά νου ότι η οδήγηση δεν είναι μια απλή υπόθεση.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!