NEA

Στοπ στα οχήματα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ βάζει το Μεταφορών

Νέο πληροφοριακό σύστημα  απέκτησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποία θα σκανάρει ποια αυτοκίνητα έχουν περάσει ΚΤΕΟ ή όχι.

Με αφορμή αυτό, ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος υπογράμμισε τη σημασία της διενέργειας επιμελών ελέγχων από τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ.

Ειδικά σε μία χώρα όπου ο στόλος είναι παλιός και η συντήρηση των οχημάτων είναι καθοριστικός παράγοντας για την οδική ασφάλεια.

Με το νέο σύστημα θα είναι εφικτή η διασταύρωση των στοιχείων με άλλες βάσεις δεδομένων, ώστε να εντοπίζονται τα οχήματα που δεν έχουν περάσει τον προβλεπόμενο έλεγχο.

Υπολογίζεται ότι χωρίς την πιστοποίηση του ΚΤΕΟ κυκλοφορεί το 40% των κυκλοφορούντων οχημάτων όλων των κατηγοριών στην Ελλάδα.

Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια ασφάλεια, αλλά και τα δημόσια έσοδα, οι απώλειες των οποίων ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια κατ’ έτος, σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ του Caroto.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!