NEAPINED

Πότε θα επικρατήσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Σε συνέδριο των Financial Times που έγινε πρόσφατα ο ίδιος ο CEO της Volkswagen δήλωσε πως είναι ακόμη πολύ πρώιμος ο μετασχηματισμός της αυτοκινητοβιομηχανίας σε 100% ηλεκτρικός.

Όπως εξήγησε ο Herbert Diess το πρόβλημα δεν εντοπίζεται τόσο στην ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα η οποία ήδη βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Το πρόβλημα έχει να κάνει με τις μεθόδους της παραγωγικότητας και διάφορα προβλήματα σε πρώτες ύλες, την πρόοδο στις μπαταρίες και την επέκταση των υποδομών φόρτισης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, «…θα χρειαστούν τεράστιες επενδύσεις και χρόνος για να φθάσουμε στην πλήρη ηλεκτροκίνηση. Απαιτούνται να χτιστούν ή να μετατραπούν τα κατάλληλα εργοστάσια, να αυξηθεί η παραγωγή και η απόδοση των μπαταριών και να εδραιωθεί μια σταθερή και αξιόπιστη αλυσίδα παραγωγής. Ο καταναλωτής χρειάζεται τις σωστές υποδομές έτσι ώστε να μπορεί να συμβιώνει με το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο».

Στόχος του Diess είναι μέσα σε αυτό το μεσοδιάστημα, δηλαδή μέχρι να επικρατήσουν τα ηλεκτρικά, το VW Group να έχει κυριαρχήσει και να αποτελέσει παγκόσμιο ηγέτη. Ο ίδιος θεωρεί πως δεν χρειάζεται να περιμένει την επόμενη δεκαετία αφού αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί από το 2025 και μετά.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως η Tesla έχει γίνει πολύ ισχυρή σε πολύ μικρό διάστημα, αλλά η μάρκα του θα μπορέσει να την ξεπεράσει. Elon, ακούς;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!