NEA

H Renault αποχωρεί από τη Ρωσία – Πουλά το μερτικό της στην Μόσχα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Renault ενέκρινε ομόφωνα την πώληση του 100% των μετοχών της στη Renault Ρωσίας και το 67,69% της AVTOVAZ στη NAMI (Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης Αυτοκινήτων και Μηχανών της Μόσχας).

«Σήμερα, λάβαμε μια δύσκολη αλλά απαραίτητη απόφαση και κάνουμε μια υπεύθυνη επιλογή απέναντι στους 45.000 εργαζομένους μας στη Ρωσία. Διατηρώντας παράλληλα την απόδοση του Ομίλου και την ικανότητά μας να επιστρέψουμε στη χώρα στο μέλλον, σε ένα διαφορετικό πλαίσιο. Είμαι πεπεισμένος για την ικανότητα του Ομίλου Renault να επιταχύνει περαιτέρω τον μετασχηματισμό του και να υπερβεί τους μεσοπρόθεσμους στόχους του», δήλωσε ο Luca de Meo, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Renault.

Η συμφωνία προβλέπει τη δυνατότητα για τον Όμιλο Renault να εξαγοράσει το ενδιαφέρον του στην AVTOVAZ, το οποίο θα μπορεί να ασκηθεί σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές τα επόμενα 6 χρόνια.

Συγκεκριμένα, η Renault θα πουλήσει το πλειοψηφικό της μερίδιο στην AvtoVAZ σε ένα ρωσικό επιστημονικό ινστιτούτο, με την γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία να αναφέρει ότι η συμφωνία περιλαμβάνει εξαετή οψιόν εξαγοράς του μεριδίου.

Το 100% των μετοχών της στη Renault Ρωσίας θα πάει στην πόλη της Μόσχας. Μετά από αυτές τις εξελίξεις ανατρέπονται όλα τα πλάνα της Renault για την αγορά της Ρωσίας και μαζί το μέλλον της Lada.

Τον Μάρτιο η Renault δήλωσε ότι θα αναστείλει τη λειτουργία της στο εργοστάσιο εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων για τη συνεχιζόμενη παρουσία της εκεί από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι περισσότερες από 400 εταιρείες έχουν αποσυρθεί από τη Ρωσία από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, αφήνοντας πίσω περιουσιακά στοιχεία αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!