NEA

McKinsey: Εξαπλασιασμός στα επόμενα 8 χρόνια – Τι εμπόδια υπάρχουν

Ενθουσιασμό προκαλούν τα EV στις παγκόσμιες χρηματαγορές, όπως τονίζει σε έρευνα της η McKinsey, η οποία κάνει λόγο ότι η παρούσα περίοδος για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι τόσο επαναστατική όσο ήταν η περίοδος της εμφάνισης του μοντέλου Model T της Ford. 

Μάλιστα η Η McKinsey προβλέπει ότι η παγκόσμια ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων θα εξαπλασιαστεί από το 2021 έως το 2030, με ετήσιες πωλήσεις μονάδων από 6,5 εκατομμύρια έως περίπου 40 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ωστόσο, αυτές οι αισιόδοξες προβλέψεις για τα EV συνοδεύονται από ορισμένες μεγάλες επιφυλάξεις.  Ενώ η ζήτηση των καταναλωτών φαίνεται ξεκάθαρη, το οικοσύστημα της αυτοκινητοβιομηχανίας πρέπει να αντιμετωπίσει γρήγορα τρεις βασικούς περιορισμούς.

Αυτές είναι οι:

  • δυσκολίες στην προμήθεια αρκετών πρώτων υλών, συμπεριλαμβανομένου λιθίου, νικελίου και κοβαλτίου, που χρησιμοποιούνται στις μπαταρίες – ανεπαρκής αριθμός γιγα εργοστασίων που παράγουν μπαταρίες, καθώς και χαμηλή παραγωγικότητα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις
  • μια δημόσια υποδομή φόρτισης που πρέπει να δημιουργηθεί για να συμβαδίζει με τον αριθμό των ηλεκτρικών οχημάτων στο δρόμο

Παρόλο που ορισμένες μεγάλες εταιρείες ενδέχεται να επιχειρήσουν να αυξήσουν την πρόσβασή τους σε πρώτες ύλες, οι περισσότερες εταιρίες αυτοκινήτων δεν διαθέτουν αυτήν την επιλογή αυτή τη στιγμή.  

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!