NEA

Νέα γιγαντιαία ανάκληση της Tesla στην Κίνα

H Tesla πρέπει να ανακαλέσει περισσότερα από 100.000 οχήματα για τρίτη φορά από τον Απρίλιο, στην Κίνα, αυτή τη φορά λόγω προβλήματος φόρτισης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η κινεζική ρυθμιστική αρχή.

Το ηλεκτρικό σφάλμα μπορεί να προκαλέσει «επιβράδυνση της ταχύτητας (λειτουργίας) του κεντρικού επεξεργαστή» του αυτοκινήτου, καθώς και σε πιθανή δυσλειτουργία της οθόνης αφής, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή αγοράς (SAMR). «Σε ακραίες περιπτώσεις, ο κεντρικός επεξεργαστής μπορεί να επανεκκινηθεί και η οθόνη να μην εμφανίζεται […], κάτι που μπορεί να αποτελεί κίνδυνο», διευκρίνισε η ρυθμιστική αρχή σε δελτίο τύπου.

Η ανάκληση αφορά 107.293 Model 3 και Model Y που κατασκευάστηκαν στην Κίνα μεταξύ 2021 και 2022. Η Tesla είχε ήδη ανακαλέσει σχεδόν 128.000 οχήματα στις αρχές Απριλίου λόγω βλάβης εξαρτημάτων και στη συνέχεια σχεδόν 15.000 περισσότερα στο τέλος του περασμένου μήνα μετά από πρόβλημα λογισμικού. Η Tesla αντιμετώπισε σωρεία καταγγελιών στην Κίνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πέρυσι για υποτιθέμενα ζητήματα ποιότητας και εξυπηρέτησης.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!