NEA

Πόσα χρήματα ζητά η Tesla ως προκαταβολή για ένα Semi;

Έχουμε δει την πάγια τακτική της Tesla να δέχεται παραγγελίες έναντι σοβαρής προκαταβολής πολύ καιρό πριν ξεκινήσει τις παραδόσεις. Αυτή τη φορά το παράκανε αφού ζητά 17.000 ευρώ για να δεχθεί κράτηση για μία ηλεκτρική νταλίκα.

Το 2017 η Tesla παρουσίασε την ιδέα της για την πρώτη ηλεκτρική νταλίκα στη γκάμα της με την ονομασία Semi. Αυτή θα μπορεί να διανύσει απόσταση από 483 μέχρι και 805 χλμ. με μία και μόνο φόρτιση, ενώ φέρει -στην πρωτότυπη μορφή του τουλάχιστον- τη σχεδιαστική ταυτότητα της αμερικάνικης εταιρείας.

Το Semi εκτιμάται πως θα ζητά περίπου 140.000 ευρώ όταν είναι έτοιμο προς παράδοση, ενώ πιστή στην πάγια τακτική του ο Elon Musk ξεκίνησε ήδη να λαμβάνει προκαταβολές.

Το ποσό που ζητά για online κράτηση είναι αρχικά 4.000 ευρώ και στη συνέχεια μέσα στο επόμενο δεκαήμερο πρέπει κάποιος να καταβάλει επιπλέον 13.000 ευρώ. Έπειτα για κάθε επιπλέον παραγγελία Semi πρέπει να κατατεθούν 17.000 ευρώ, τα οποία μπορεί κάποιος να λάβει πίσω ανά πάσα ώρα και στιγμή εφόσον αλλάξει γνώμη ή απλά βαρεθεί να περιμένει.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι δεν γνωρίζουμε ακόμη το πότε θα είναι σε θέση η Tesla να ξεκινήσει τις παραδόσεις των Semi, ούτε και αν το κάνει ποτέ, αφού έχει εστιάσει αυτή τη στιγμή στην μαζική παραγωγή των υπόλοιπων επιβατικών της γκάμας.

Μέχρι και το Cybertruck των 1.500.000 παραγγελιών έχει μπει στον πάγο μέχρι να αποφασίσει ο Musk να πατήσει το κουμπί της εκκίνησης της παραγωγής του.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!