NEA

Πόσες κάμερες ελέγχουν το οδικό δίκτυο της περιφέρειας Αττικής;

Tην αναβάθμιση του ρόλου της διεύθυνσης που διαχειρίζεται τις Μητροπολιτικές Οδικές Υποδομές της Αττικής μας με τη λειτουργία νέου σύγχρονου Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας, ανέδειξε στην παρέμβαση του ο περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης στο 5ο Συνέδριο Auto Forum «Αττική Βιώσιμη Περιφέρεια» που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα και της Περιφέρειας Αττικής, ο Γ. Πατούλης.

Μάλιστα το σύγχρονο κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας εποπτεύει την κυκλοφορία στην Αττική μέσω 300 περίπου καμερών και χιλίων αισθητήρων μέτρησης. Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στη δημιουργία σύγχρονων  διαβάσεων με στόχο την διευκόλυνση της προσβασιμότητας των πεζών και των ΑμεΑ. Παράλληλα εστίασε και  σε καινοτόμες πρωτοβουλίες που υλοποιούνται όπως:

  • Στη δημιουργία του τετραψήφιου τηλεφωνικού αριθμού 1544 που λειτουργεί σε 24ωρη βάση για τα θέματα που αφορούν το οδικό δίκτυο,
  • Στον εξωραϊσμό των υπόγειων διαβάσεων
  • Στην υλοποίηση του έργου προϋπολογισμού 37 εκατομμυρίων ευρώ για την αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων με τα πλέον σύγχρονα led επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση έως και 70%,
  • Στην εγκατάσταση – για πρώτη φορά στην Ελλάδα – των τεχνικών μέσων ανίχνευσης παραβίασης ερυθρού σηματοδότη

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!