NEA

Πότε το VW Group θα προσπεράσει την Tesla;

Ο CEΟ της VW, Herbert Diess, πιστεύει ότι η εταιρία του θα μπορέσει να πιάσει και να ξεπεράσει την Tesla σε παγκόσμια παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2025.

Σε συνέντευξή του στο CNBC παραδέχθηκε ότι η Tesla βρίσκεται μπροστά και σε άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα στην ψηφιακή λειτουργία της ίδιας της εταιρίας. Όμως θεωρεί ότι η VW σύντομα θα την ξεπεράσει, τουλάχιστον σε αριθμούς πωλήσεων.

Ο ίδιος πιστεύει ότι οι ελλείψεις σε βασικά υλικά θα περιοριστούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να ισχυροποιηθεί πολύ πιο γρήγορα η θέση της VW.

Δεν είναι όμως μόνο η VW που κυνηγά την Tesla, καθώς η πρόεδρος της GM, Mary Barra, δήλωσε πέρσι ότι η εταιρία της θα είναι πρώτη στα ηλεκτρικά μέχρι το 2025, έχοντας παραγωγή 2 εκατομμυρίων αυτοκινήτων μέχρι εκείνη την χρονιά.

Τον ίδιο στόχο, αλλά για ένα χρόνο αργότερα, το 2026 έχει και η Ford, όντας και αυτή στο κυνήγι της πρώτης θέσης στα ηλεκτρικά.

Πάντως προς το παρόν η Tesla δεν έχει αντίπαλο πέρα από την ίδια την λειτουργία της εταιρίας και τα προβλήματα ποιότητας και τις καθυστερήσεις που αντιμετωπίζει στις παραδόσεις των μοντέλων της.

Ένα ακόμα θέμα είναι η σημαντική αύξηση των τιμών των αυτοκινήτων της, κάτι που ωθεί αρκετούς καταναλωτές να στραφούν σε άλλες εταιρίες.

Όπως φαίνεται μία μεγάλη μάχη έχει ήδη ξεκινήσει για το ποιος θα πάρει το στέμμα των ηλεκτρικών από την Tesla, με την VW να φαίνεται ο επικρατέστερος κατασκευαστής για να το καταφέρει.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!