NEAPINED

Maserati MC20 Cielo: Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται

Οι Ιταλοί πιστεύουν πως με την Cielo (που σημαίνει ουρανός) θα μπορέσουν να καθιερωθούν και στα ανοιχτά μοντέλα υπέρ-υψηλών επιδόσεων.

Η Cielo είναι η ανοιχτή εκδοχή της MC20 και η δεύτερη αφού αργότερα μέσα στη χρονιά αναμένεται και η ηλεκτρική Folgore. Ως roadster η διαφορά της Cielo εντοπίζεται στην οροφή της και στα παρελκόμενα που της προσθέτουν επιπλέον 65 κιλά.

Όχι πως αυτό δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στον twin-turbo τρίλιτρο V6 των 630 ίππων που φτάνουν στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματο κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις.

Συγκεκριμένα, τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται μόλις ελάχιστα πιο «αργά» (σε 3,0 αντί για 2,9 δευτερόλεπτα) από την κλειστή MC20 , όταν τα «0-200» διαρκούν 9,2 δλ. Όσο για την τελική ταχύτητα οι Ιταλοί λένε πως ξεπερνά τα 320 χλμ./ώρα.

Σχετικά με την οροφή, αυτή χρειάζεται πολύ περισσότερο για να μαζευτεί στο πίσω μέρος και να κρύψει τον V6. Για την ακρίβεια αναδιπλώνεται σε περίπου 12 δευτερόλεπτα και ένα μεγάλο της τμήμα αποτελείται από ειδικό κρύσταλλο υψηλής αντοχής που με το πάτημα ενός διακόπτη σκουραίνει για να εμποδίζει το φως του ήλιου.

Στο εσωτερικό δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα, όπως η επιφάνεια του πιεζό-περιστροφικού διακόπτη κίνησης που είναι αφής για άμεση επιλογή. Επίσης, ανεπηρέαστος παραμένει ο χώρος αποσκευών των 100 λίτρων.

Βέβαια, αυτό είναι κάτι που θα απασχολήσει όσους έχουν περίπου 200.000 ευρώ για να την αποκτήσουν. Στην Ελλάδα η MC20 κοστίζει μετά τους σχετικούς φόρους 327.500 ευρώ. Οπότε υπολογίστε λίγο πιο πάνω την Cielo.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!