NEA

Πόσοι αγοράζουν ασφαλιστήριο αυτοκινήτου από το διαδίκτυο; Ποιά τα πλεονεκτήματα;

Μακρύς είναι ο δρόμος στην Ελλάδα για την καθιέρωση της αγοράς ασφαλιστικού συμβολαίου αυτοκινήτου,  μέσω του διαδικτύου, παρακάπτοντας έτσι τα παραδοσιακά γραφεία.

Συγκεκριμένα μόλις το 11% των καταναλωτών αγοράζει ασφάλεια αυτοκινήτου online σε αντίθεση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που το ποσοστό φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις και το 90%.

Στην Ελλάδα ασφαλώς ήδη δραστηριοποιούνται αρκετές εταιρίες στην πώληση ασφαλιστικών συμβολαίων μέσω του διαδικτύου και κάνουν λόγο για σημαντικά πλεονεκτήματα  σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο διαπραγμάτευσης αυτών. Ένα από τα πλεονεκτήματα ασφαλώς είναι η τιμή αλλά και η εξυπηρέτηση επί 24ώρου βάσης.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με την ασφαλιστική και το πακέτο που θα επιλέξεις καθώς και από τους παράγοντες τιμολόγησης. Ενδεικτικά οι τιμές ξεκινούν από:

  • Βασική ασφάλεια αυτοκινήτου από 5€ το μήνα
  • Ασφάλεια αυτοκινήτου πυρός / κλοπής από 7.9€ το μήνα
  • Μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου από 13€ το μήνα

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται καλό ψάξιμο προκειμένου να αποφευχθούν δυστοκίες που θα σας κάνουν τη ζωή δύσκολη και κοστοβόρα, αν δεν κάνετε καλή συμφωνία. Αυτό ισχύει και στα παραδοσιακά συμβόλαια, μέσω ενός ασφαλιστικού γραφείου.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!