NEAPINED

Έρευνα: Αφηρημένοι οι Έλληνες οδηγοί σε ποσοστό 78%

Το 82 % των οδηγών παραδέχεται ότι στρέφει το βλέμμα του εκτός δρόμου για περισσότερο από 2 δευτερόλεπτα και το 53 % ότι αφαιρείται κατά την οδήγηση.

Αυτό τονίζεται σε έρευνα από το ίδρυμα Fondation VINCI Autoroutes που δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα του 12ου Βαρομέτρου για την υπεύθυνη οδήγηση.

Η μεγάλη ετήσια έρευνα, που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Ipsos σε 12.400 άτομα από 11 ευρωπαϊκές χώρες, καταγράφει αντιπροσωπευτικές συμπεριφορές των Ευρωπαίων στο τιμόνι.

Αιτία αυτής της συμπεριφοράς, οι τηλεφωνικές συνομιλίες και η αφηρημάδα που δείχνουν οι ευρωπαίοι οδηγοί, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι Έλληνες. Συγκεκριμένα:

  • Το 82 % των Ευρωπαίων οδηγών παραδέχεται ότι στρέφει το βλέμμα του εκτός δρόμου για περισσότερο από 2 δευτερόλεπτα (+6 μονάδες, 78% των Ελλήνων), που αντιστοιχεί δηλαδή, με 130 χλμ./ώρα, σε τουλάχιστον 72 μέτρα διανυθείσας απόστασης «στα τυφλά»
  • Το 53 % των οδηγών αναγνωρίζει ότι κάποιες φορές είναι λιγότερο συγκεντρωμένο στην οδήγηση και ότι το μυαλό τους ταξιδεύει (54%)
  • Το 75% των Ευρωπαίων οδηγών χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους στο τιμόνι, συμπεριλαμβάνοντας όλες οι χρήσεις και το GPS (83%):

➢ Το 66 % για τηλεφωνικές κλήσεις, εκ των οποίων το 42 % συχνά, δηλαδή +5 μονάδες σε 5 χρόνια (το 77% εκ των οποίων το 44% συχνά) με σύστημα Bluetooth (55 %, 60%), με ακουστικό (32%, 50%) ή κρατώντας το στο χέρι (25 %, 41%),

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!