NEA

Στην Αστυπάλαια ο Πρωθυπουργός – Τι θα ανακοινώσει;

Για να δει από κοντά την πορεία υλοποίησης του έργου (ηλεκτροκίνησης και πράσινης ενέργειας) στην Αστυπάλαια θα μεταβεί αύριο Πέμπτη στο νησί της πεταλούδας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πιλοτική φάση χρήσης ενός στόλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων που είχε παραχωρήσει η Kosmocar στις εταιρείες ενοικίασης του νησιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ID.3, ID.4 και e-up!, αποτελώντας το 10% των προς ενοικίαση διαθέσιμων αυτοκινήτων, πέρυσι έγιναν ανάρπαστα από τους παραθεριστές, που προτίμησαν να συνδυάσουν διακοπές με την εμπειρία χρήσης ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Στο μεταξύ ήδη έχουν τεθεί σε λειτουργία έξι διπλοί φορτιστές σε κομβικά σημεία του νησιού του νοτιοανατολικού Αιγαίου, με την Αστυπάλαια να καμαρώνει για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση δημόσιων φορτιστών ανά κάτοικο, σε όλη την Ελλάδα. Οι συγκεκριμένοι φορτιστές παρέχουν τη δυνατότητα για ταυτόχρονη φόρτιση δώδεκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στο μεταξύ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο η ομιλία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα. Πιθανόν να ανακοινώσει και επέκταση του προγράμματος κινούμαι ηλεκτρικά, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και άλλες επενδύσεις στο μέτωπο της ηλεκτροκίνησης, στα πρότυπα της Αστυπάλαιας.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!