NEA

Toyota Cabin Awareness: Για τους ξεχασιάρηδες Αμερικάνους

Η Toyota παρουσίασε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον νέο σύστημα με την ονομασία Cabin Awareness το οποίο εξασφαλίζει ότι δεν θα μείνει κάποιο παιδί ή ζώο στα πίσω καθίσματα. 

Το σύστημα χρησιμοποιεί ένα μικρό ραντάρ και έχει σύνδεση με το smartphone του οδηγού, έτσι ώστε να τον ειδοποιεί για το αν έχει “ξεχάσει” κάποιον στο πίσω κάθισμα. Η πρώτη εφαρμογή έγινε στο μεγάλο πολυμορφικό Toyota Sienna αλλά θα περάσει σύντομα και στα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας, βοηθώντας να αποφευχθούν πολλοί θάνατοι.

Το ραντάρ μπορεί να ανιχνεύσει ζώντες οργανισμούς ακόμα και αν κοιμούνται ή βρίσκονται κάτω από μία κουβέρτα. Μπορεί να αντιληφθεί τους καρδιακούς παλμούς ή την αναπνοή σε όλα τα καθίσματα, ακόμα και στο πορτ-μπαγκάζ. Και μπορεί επίσης να αναγνωρίσει αν είναι ενήλικας, παιδί, ή ζώο.

Η Toyota υποστηρίζει ότι το δικό της σύστημα είναι καλύτερο από τα μέχρι τώρα γιατί έχει μεγαλύτερη ακρίβεια και δεν δίνει λάθος συναγερμούς. Προσφέρει πολλές δυνατότητες διαβάθμισης των ειδοποιήσεων, σε διάφορες φάσεις της παρουσίας του οδηγού κοντά ή μακριά από το αυτοκίνητο.

Το σύστημα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς μόνο στις ΗΠΑ, και μόνο το 2021 πέθαναν ξεχασμένα στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου 23 παιδιά. Η θερμοκρασία μέσα σε ένα αυτοκίνητο μπορεί να φθάσει σε απίστευτα ύψη, την ίδια στιγμή που η θερμοκρασία του σώματος των παιδιών ανεβαίνει πέντε φορές πιο γρήγορα από εκείνη των ενηλίκων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!