NEA

Γιατί ο Elon Musk βλέπει το ποτήρι μισοάδειο;

Σε ένα email του αναφέρει πως ο λόγος που θέλει να προχωρήσει σε περικοπή του 10% είναι πως «έχει ένα πολύ κακό προαίσθημα για την παγκόσμια οικονομία».

Δεν είναι όμως λίγοι που θεωρούν πως αυτή είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση αφενός για να δικαιολογήσει το πάγωμα προσλήψεων και αφετέρου για να εκφοβίσει όσους δεν θέλουν να επιστρέψουν στο γραφείο μετά το lockdown.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είχε στείλει πριν από δύο ημέρες ένα μήνυμα που καλούσε τους εργαζόμενους του να επιστρέψουν στα γραφεία τους ή να αποχωρήσουν. Το μήνυμα αυτό δημιούργησε έντονες επικρίσεις μιας και ο Musk είχε πει παλιότερα πως στους Αμερικάνους αρέσει να λουφάρουν σε αντίθεση με τους πιο εργατικούς Κινέζους.

 Ίσως και για αυτό ο Musk να ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε απολύσεις που θα φτάνουν έως το 10% του προσωπικού της Tesla. Παράλληλα, επειδή θεωρεί πως τον έχουν «πρήξει» στην Γερμανία θα προχωρήσει σε πάγωμα των προσλήψεων στο Βερολίνο, ακόμη και αν υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού.

Πάντως, παρά την εκτίναξη του πληθωρισμού στις ΗΠΑ σε ιστορικά υψηλά η Tesla καταφέρνει να έχει σημαντική άνοδο των πωλήσεων. Ταυτόχρονα, με τα μαντάτα η μετοχή της μάρκας έπεσε για μια μέρα κάτω από τα 630 δολάρια αλλά γρήγορα ανέκαμψε πάνω από τα 700.

update: Μόλις σήμερα ο Elon Musk ξεκίνησε να τα… γυρνάει μιλώντας για προσλήψεις και επέκταση του δυναμικού της εταιρίας του, αλλά με τους μισθούς να μένουν στα σταθερά επίπεδα. Ούτε πολιτικός να ήταν….

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!