NEA

Ποια μοντέλα ανακαλεί η Mercedes λόγω πιθανής βλάβης στα φρένα;

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz ανακαλεί σχεδόν ένα εκατομμύριο οχήματα λόγω πιθανού προβλήματος με το σύστημα πέδησης, ανακοίνωσε το Σάββατο η Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών (KBA).

Πρόκειται για μοντέλα που χρονολογούνται από το 2004 έως το 2015 των σειρών SUV ML και GL, καθώς και για το πολυτελές μίνι βαν R-Class, σύμφωνα με δελτίο τύπου της KBA με ημερομηνία 1 Ιουνίου και δημοσιεύτηκε στον Τύπο το βράδυ του Σαββάτου.

«Μια διάβρωση του ενισχυτή φρένων μπορεί, στη χειρότερη περίπτωση, να προκαλέσει θραύση στη σύνδεση μεταξύ του πεντάλ του φρένου και του συστήματος πέδησης», επεσήμανε η KBA. «Σε αυτή την περίπτωση το φρένο μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί», πρόσθεσε.

Το Servo-brake είναι μια συσκευή εγκατεστημένη σε ένα υδραυλικό κύκλωμα πέδησης που αυξάνει τη δύναμη που εφαρμόζεται στον κύριο κύλινδρο. Συνολικά 993.407 οχήματα ανακαλούνται παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 70.000 στη Γερμανία, σύμφωνα με την KBA.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!