NEAPINED

Πως μπορώ να ενοικιάσω ένα αυτοκίνητο; Όλες οι προϋποθέσεις και οι λεπτομέρειες

Το καλοκαίρι μπήκε δυναμικά και ο  τουρισμός για μια ακόμη χρονιά θα τονώσει όλο το κύκλωμα της οικονομίας.

Ένας σημαντικός κλάδος είναι φυσικά και τα ενοικιαζόμενα οχήματα, που ήδη κυκλοφορούν ανάμεσα. Ξέρουμε όμως  τις προϋποθέσεις για να νοικιάσει κανείς ένα νοικιαρικο αυτοκινητο Αναφορικά με τα έγγραφα απαιτούνται:

  • Άδεια οδήγησης (όπως αναφέρεται παρακάτω)
  • Ταυτότητα ή διαβατήριο
  • Πιστωτική κάρτα σε ισχύ, ανεξάρτητα αν η πληρωμή γίνεται με μετρητά.

Σε ό,τι αφορά το δίπλωμα  οδήγησης πρέπει να είναι σε ισχύ και να έχει ημερομηνία εκδόσεως τουλάχιστον ένα (1) έτος πριν. Αν είστε κάτοικος εκτός ευρωπαϊκής ένωσης, είναι απαραίτητη εκτός από το δίπλωμα και η διεθνής άδεια οδήγησης.

Στο μεταξύ ο οδηγός πρέπει να έχει συμπληρώσει το 22ο έτος . Στα πολυτελή αυτοκίνητα το όριο ηλικίας μίσθωσης διαφέρει ανάλογα το μοντέλο αυτοκίνητο.
Αναφορικά με την εξόφληση της μίσθωσης μπορεί να γίνει με μετρητά, με χρεωστική ή  πιστωτική κάρτα που είναι στο όνομα του οδηγού ή κάποιου από τους συνεπιβαίνοντες.

Εστιάζοντας στην  πληρωμή, η ενοικίαση, εξοφλείται στην αρχή της μίσθωσης, κατά την παραλαβή από εσάς του αυτοκινήτου. Κατά την επιστροφή του αυτοκινήτου,  πληρώνονται οι πρόσθετες υπηρεσίες και χρεώσεις που τυχόν προκύψουν κατά την διάρκεια της μίσθωσης και μετά τον τελικό έλεγχο του αυτ/του για τυχόν ζημιές.

Η ενοικίαση περιλαμβάνει απεριόριστα χιλιόμετρα από την πρώτη ημέρα ενοικίασης,ενώ ανάλογα με το μέρος παράδοσης, οι περισσότερες εταιρείες έχουν υπηρεσίες παράδοσης σε αεροδρόμια, λιμάνια κλπ. Τα οχήματα όλα έχουν μεικτή ασφάλεια με απαλλαγή, ανάλογα με το μοντέλο του αυτ/του, ενώ υπάρχει και 24ωρη οδική βοήθεια και φροντίδα ατυχήματος.

Υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις έκτος της συμφωνημένης τιμής μίσθωσης; Το καύσιμο πληρώνεται από τον ενοικιαστή. Τυχόν πρόσθετες υπηρεσίες και χρεώσεις που προκύπτουν όπως η απαλλαγή της μικτής ασφάλειας σε περίπτωση ζημιάς, ή επιπλέον εξοπλισμός(π.χ GPS), και παράδοση παραλαβή εκτός γραφείου, έχουν επιπλέον χρέωση.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!