NEA

Ρωσία: Ρεκόρ κατηφόρας – Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές των αυτοκινήτων;

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Ρωσία μειώθηκαν κατά 83,5% τον Μάιο καταγράφοντας άλλο ένα ιστορικό χαμηλό.

«Οι δυτικές κυρώσεις έχουν αποδεκατίσει τη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία με ελλείψεις ανταλλακτικών και αυξανόμενες τιμές»,όπως ανακοίνωσε η Ένωση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων.

Η Ρωσία έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων μειώνονται από τον Μάρτιο, καθώς οι κυρώσεις μπλόκαραν τις κύριες αλυσίδες εφοδιασμού.

Τον περασμένο μήνα πωλήθηκαν μόνο 24.268 οχήματα, ανέφερε η AEB. Ένα χρόνο νωρίτερα, οι πωλήσεις ήταν έξι φορές μεγαλύτερες. Στο μεταξύ οι κορυφαίες δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες με επικεφαλής τη Renault είτε ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους είτε εγκατέλειψαν τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τη ρωσική στατιστική υπηρεσία Rosstat, οι τιμές των αυτοκινήτων έχουν εκτοξευθεί σχεδόν κατά 50% από την αρχή του έτους, χτυπώντας τη ζήτηση σε μια χώρα όπου τα εισοδήματα των νοικοκυριών έχουν μειωθεί ενώ ο πληθωρισμός κυμαίνεται κοντά στα υψηλά της 20ετίας.

Η AEB δεν παρείχε πρόβλεψη για τις επιδόσεις της ρωσικής αγοράς αυτοκινήτου φέτος. Ωστόσο τον Απρίλιο, προέβλεψε ότι οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στη Ρωσία θα μειωθούν κατά τουλάχιστον 50% το 2022.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!